1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Bursa'da Mavi Tur heyecanı
Bursa'da Mavi Tur heyecanı

Bursa'da Mavi Tur heyecanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin denizi görme fırsatı bulamayan vatandaşları sahillerle buluşturmak amacıyla düzenlediği Mudanya-Armutlu arası ücretsiz Mavi Tur seferleri başladı.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve denizi görme fırsatı bulamayan vatandaşları sahillerle buluşturmak amacıyla düzenlenen Mudanya-Armutlu arası ücretsiz Mavi Tur seferleri başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, maddi imkansızlıklar nedeniyle denize gitme fırsatı bulamayan vatandaşların, bu değerleri en iyi şekilde yaşaması amacıyla düzenledikleri Mavi Tur sayesinde binlerce vatandaşın denizle buluştuğunu söyledi.

"Bu güzelliği yaşatarak hissettireceğiz"
Bursa'nın ovasından dağına, tarihi ve kültürel mirasından denizine kadar tüm değerlerinin vatandaşlar tarafından hissedilmesi için çaba harcadıklarını belirten Başkan Altepe, "Bursa'nın güzelliklerinden biri de sahiller. Körfez artık Büyükşehir'in sınırlarında. Bunu hissettirmek için sahil düzenlemelerinden iskelelerin onarımına kadar gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Aynı zamanda körfezde de sirkülasyonun sağlanması ve bu güzelliğin herkese yaşatılması için düzenlendiğimiz ücretsiz körfez seferlerini başlatıyoruz. Denizi görme ve bu güzellikleri yaşama şansını yakalayamayan halkımızı oturdukları bölgelerden belediye otobüsleriyle alıp, buraya getiriyoruz. Onların da denizin keyfini çıkarmasını sağlıyoruz. Sadece kent merkezi değil ilçelerde de belirlediğimiz 80 ayrı noktadan alınan vatandaşlarımız sahillerin keyfini çıkarma fırsatı buldu" diye konuştu.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen Mavi Tur Seferleri'nin Mudanya için de farkındalık oluşturduğunu söyledi. Bursa'nın en ücra köşelerinden gelen vatandaşların bu turlar sayesinde Mudanya'yı ve Bursa'nın sahillerini görme imkanı bildiğini ifade eden Aktürk, ilçeye sağladıkları katkılar nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

virahaber.com

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.