1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çanakkale Boğaz'ından 75 bin araç geçti
Çanakkale Boğaz'ından 75 bin araç geçti

Çanakkale Boğaz'ından 75 bin araç geçti

Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını sağlayan Gestaş yetkilileri, bayram tatilinde 5 günde toplam 75 bin araç ve 250 bin yolcu taşındığını açıkladı.

A+A-

Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını sağlayan Gestaş yetkilileri, bayram tatilinde 5 günde toplam 75 bin araç ve 250 bin yolcu taşındığını açıkladı. Çarşamba gününden pazar gecesine kadar, Çanakkale- Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Lapseki- Gelibolu hatlarında toplam 65 bin araç ve 200 bin yolcunun karşılıklı olarak taşındığını öğrenildi. Bozcaada ve Gökçeada hattında ise 10 bin araç ve 50 bin yolcu sefer yaptı.

Araç ve yaya yoğunluğunun bir önceki yıla göre yüzde 15 arttığı belirtilirken, "Boğaz hattından tatilcilerin geçiş rakamları her geçen yıl artıyor. Biz de bu talebi karşılamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Tatilcilerin boğazdan geçiş süresini en aza indirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tabii ki araç kuyrukları oluşuyor. Araç kuyruklarının oluşmasının en büyük sebebi tatilcilerin aynı anda hareket edip iskelelere gelerek geçiş yapmak istemelerinden kaynaklanıyor" şeklinde açıklamada bulunuldu.

virahaber.com
 

Bu haber toplam 957 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.