1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çanakkale Deniz Zaferi 100. yılı etkinlikleri belli oldu
Çanakkale Deniz Zaferi 100. yılı etkinlikleri belli oldu

Çanakkale Deniz Zaferi 100. yılı etkinlikleri belli oldu

Çanakkale'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

A+A-

Valilik tarafından organize edilen program çerçevesinde sergiler açılacak, tiyatro ve sinema gösterimleri sunulacak, konferans, panel ve sportif müsabakalar yapılacak, konserler verilecek.

Alınan bilgiye göre, etkinlikler 12 Mart'ta Çimenlik Kalesi'ndeki açılış töreniyle başlayacak. Aynı gün, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağından oluşan ''kutsal emanetler'', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere yola çıkarılacak.

Sağlık Bakanlığı ve Valilik tarafından 14 Mart'ta İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde "Tıp Bayramı ve Tıbbiyeli Şehitleri Anma Töreni" gerçekleştirilecek, 4-5 Nisan'da ise Gelibolu Yarımadası'nda "4'üncü Şehitlere Saygı Bisiklet Turnuvası" olacak.

18 Mart günü törenleri

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart sabahı ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayacak. 18 Mart Stadı'nda devam edecek törenlerde Mehteran Bölüğü gösteri sunacak. Altın madalya, Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından bayrağa toka edilecek. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri halkın, askerlerin ve öğrencilerin 18 Mart Deniz Zaferi'ni kutlayacak.

Konuşmaların ardından dans gösterisi yapılacak ve resmigeçitle buradaki tören sona erecek.

İkinci tören, Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde yapılacak. Çanakkale Boğazı'ndaki resmigeçit töreninin ardından, ''Türk Yıldızları" gösteri sunacak.

Şehitlik ziyareti, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesi sonrası törenler son bulacak.Aynı gün, Akbaş Şehitliği ile Kireçtepe Jandarma Şehitliği'nin açılışı da planlanıyor.

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1015 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.