1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çanakkale Kara Menderes Çayı'nda balık ölümleri endişe yarattı
Çanakkale Kara Menderes Çayı'nda balık ölümleri endişe yarattı

Çanakkale Kara Menderes Çayı'nda balık ölümleri endişe yarattı

Çanakkale'nin Ezine ilçesindeki Kara Menderes Çayı'nda ölen çok sayıda balık, kıyıya vurdu.

A+A-

Kızılköy yakınından geçen Kara Menderes Çayı'nın bazı bölgelerinde yaşanan balık ölümleri, balıkçıları tedirgin etti. Bunun üzerine balıkçılar, durumu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Müdürlük tarafından konuyla ilgili çalışma başlatıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihbar doğrultusunda inceleme için bir ekip görevlendirdiklerini söyledi.8

Birer su ürünleri mühendisi ve veteriner hekimin konuyla ilgili çalışmalarına başladığını belirten Eren, incelemenin sonuçlarına göre ilgili kurumlarla bilgi paylaşımında bulunacaklarını ifade etti.

Balıkçılardan Murat Emiral da ölümlerin son birkaç gündür yoğunlaştığını anlattı.

Bölgede 2012 yılında da balık ölümleri yaşandığını hatırlatan Emiral, "Birkaç gün önce bölgeye balık avlamak için geldim ve kötü kokuyu fark ettim. O günden bu yana çayda yüzlerce balık ölüsüyle karşılaşıyoruz. Yetkililerden, bunun nedenlerini araştırmalarını ve bu üzücü duruma çare bulmalarını istiyoruz. Çayın dip kısımlarında yüzlerce ölü balık bulunuyor. Allah korusun, bu balıkları yemek isteyen de çıkabilir. İşin boyutu o zaman çok değişir" diye konuştu.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2825 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.