1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 'Çanakkale Savaşları’nın 100’ncü Yılında Türk Boğazları Yıllığı 2015' kitabı tanıtıldı
'Çanakkale Savaşları’nın 100’ncü Yılında Türk Boğazları Yıllığı 2015' kitabı tanıtıldı

'Çanakkale Savaşları’nın 100’ncü Yılında Türk Boğazları Yıllığı 2015' kitabı tanıtıldı

Kaptan Saim Oğuz Ülgen’in yeni kitabı “Çanakkale Savaşları’nın 100’ncü Yılında Türk Boğazları Yıllığı 2015” Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşen yemekle tanıtıldı.

A+A-

Tanıtım yemeğine İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı

Oldukça keyifli geçen tanıtım yemeğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaptan Saim Oğuz Ülgen “Çanakkale Savaşları’nın 100’ncü yılında Türk Boğazları Yıllığı 2015 kitabımızın tanıtım yemeğine hoş geldiniz. Kitabın hazırlanmasında ve bu oluşumun gerçekleşmesinde  desteklerini esirgemeyen Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’e, Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Başkanı Kenan Torlak’a, sayın rektörümüz Prof. Dr. Şenay Yalçın’a Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güngör’e, ilgili kamu kurum ve Bakanlıklara teşekkür ediyorum.” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Enstitüsü’nün gelecek çalışamaları hakkında da bilgi veren Ülgen “Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Enstitüsü, Temmuz 2013’te kuruldu. O tarihten bu yana önemli çalışmalar yaptık. 2014’te ilk kitabımız olan  Türk Boğazları Yıllığı 2014’ü çıkardık ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara dağıttık. Gerçekleştirdiğimiz Türk Boğazları’nda Durumsal farkındalık Sempozyumu sektörde büyük ses getirdi. 2015 için de Çanakkale Savaşları’nın 100’ncü yılında Türk Boğazları Yıllığı kitabımızı çıkardık. 1000 adet basılan bu kitap tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, ülkemizde denizcilikle ilgili eğitim veren tüm okullara ve uluslararası kurum ve kuruluşlara dağıtılmaya devam ediyor. 2016 yılı Montrö Sözleşmesi’nin 80. yılı. Türk Boğazları için çok önemli bir sözleşme. 2016’da da Türk Boğazları Yıllığı 2016 kitabını çıkaracağız. Türk Boğazları’yla ilgili bir eğitim kitabının hazırlanmasını da planlamaktayız. Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Enstitüsü, Türk Boğazları’yla ilgili durumsal farkındalık yaratmak için çalışmalara devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“ÇANAKKALE RUHU’NU İNSANLARA ANLATTIK”

Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında Kaptan Saim Oğuz Ülgen’in çok değerli bir kitap hazırladığını belirten Bahçe Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın “Üniversitelerin topluma karşı büyük sorumlulukları vardır. Bu sorumluluğun farkında olan üniversiteler de bir adım önde duruyor. Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı çok farklı bir duygu. Bunun için biz üç yıl önce Gelibolu Araştırma Merkezi’ni kurduk. Bugüne kadar  da önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı için Anadolu’da 21 ile gezi düzenledik. Çanakkale Ruhu’nu insanlara tekrar anlattık. Bu yılın bir diğer önemli çalışması da Kaptan Saim Oğuz Ülgen’in imzasını taşıyan Çanakkale Savaşları’nın 100’ncü yılında Türk Boğazları Yıllığı 2015 kitabı oldu. Katkısını sunan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Oramiral Metin Ataç, Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Enstitüsü’nün çalışmalarını yakından takip ettiği belirterek bu tür çalışmaların Türkiye’nin uluslararası saygınlığını arttırdığını söyledi. 

d1-006.jpg

d4-003.jpgd6-003.jpgd3-007.jpgd2-007.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3397 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.