1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çanakkale uğruna kürekle 8 bin km
Çanakkale uğruna kürekle 8 bin km

Çanakkale uğruna kürekle 8 bin km

Guinness Rekorlar Kitabı’na, 2007 yılında, “3 okyanusu tek başına ve kas gücüyle geçen ilk kişi” olarak giren Erden Eruç, New York’tan Çanakkale’ye kadar kürek çekecek.

A+A-

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra ABD’ye yerleşen Erden Eruç (54), yaptıklarıyla dünya denizcilik ve keşif tarihine geçmeye devam ediyor. Dünyayı tek başına kas gücüyle dolaşan ilk kişi ve denizde en uzun süre tek başına kalan denizci olarak Guinness Rekolar Kitabı’na giren Eruç, bu kez dünyaya barış mesajı vermek için Avustralyalı iki arkadaşı ile kürek çekecek.

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı nedeniyle dünyayı dolaştığı teknesini Seattle’dan New York’a ulaştıran Eruç, 19 Mayıs’ta Avustralyalı Kendon Glass’la yola çıkacak. Manhattan’daki North Cove Marina’dan denize açılmayı planlayan Eruç ve Glass, ilk etap için 3-4 ay boyunca kara görmeden Atlas Okyanusu’nda yolculuk edecek.

Atlas Okyanusu’ndaki akıntıların da yardımıyla Ağustos’ta Fas’taki Tangiers Limanı’na girmeyi planlayan iki kürekçiden biri sürekli uyanık kalacak. Kasırgaya yakalanmamak için internetten sürekli hava raporu alacak olan ikili, teknedeki güneş panellerinden enerji üretecek.

İklim değişikliği sürpriz yapabilir

Eruç, “Okyanus geçişi sırasında fırtına bizi tekrar Amerika kıtasına kadar sürüklemesin diye çok dikkat edeceğiz. Fakat iklim değişikliği bize bir sürpriz yapabilir. Kasırgalar dışında denizdeki gemi trafiği sorun olacak, bunu da iki kürekçi nöbetleşe 24 saat kürek başında kalarak çözeceğiz. Fas’ta Kendon yerini yine Avustralyalı Mark Gasson’a bırakacak. Akdeniz’de Mark ile kürek çekeceğiz. Mallorca, Sardinia, Messina, Otranto, Korint Kanali, Atina yoluyla ilerleyip Gökçeada’ya ulaşacağız. Son durak olan Gelibolu’ya Ocak-Şubat 2016’da varabiliriz. Daha sonra 101’inci yılında 18 Mart ve 25 Nisan törenlerine katılmak için bekleyeceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 932 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.