1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çanakkale'de yaşanan balık ölümleri endişe yarattı
Çanakkale'de yaşanan balık ölümleri endişe yarattı

Çanakkale'de yaşanan balık ölümleri endişe yarattı

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesinde bulunan tarımsal sulama göletinde görülen toplu balık ölümleri belde halkını korkuttu.

A+A-

Çan ilçesindeki Terzialan göletinde toplu balık ölümlerinin başlaması üzerine Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, Terzialan Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Erten balık ölümlerini yerinde inceledi. Çan ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin gölet suyundan ve ölen balıklardan incelenmek üzere numune alarak ölümlerin nedeni araştırılıyor. Kocabaş çayında önceki günlerde görülen toplu balık ölümlerinin ardından Terzialan göletinde başlayan toplu balık ölümleri gölde bulunan tatlı su kefali, sazan ve yayın balığı çeşitlerini tehdit ediyor.

Terzialan Göleti Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Erten, “Göletimizde yağmurlardan sonra suyun rengi siyahlaştı. Daha sonra balık ölümleri oldu. Özel İdareden ve İlçe Tarımdan gelip numune aldılar. Şimdi tahlil sonuçlarını bekliyoruz. Şu anda sulama yapmıyoruz. Sonuçlara göre sulamaya ve balık tutmaya başlayacağız” dedi.

Erten, kıyıya vuran balıkları ise toplayıp gömeceklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.