1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Çanakkale'de yeni bir balık türü bulundu
Çanakkale'de yeni bir balık türü bulundu

Çanakkale'de yeni bir balık türü bulundu

Çanakkale'nin, Ayvacık ilçesinin Tuzla Köyü'nün kuzey doğusunda yer alan doğal sıcak su kaynağında endemik olma ihtimali bulunan bir balık türü populasyonu tespit edildi.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. Bölge Müdürlüğü bölgede, Onsekiz Mart Üniversitesi akademisyenlerinden Prof.Dr. Şükran Yalçın Özdilek, Yrd. Doç. Dr. Deniz Anıl Odabaşı ve Arş. Gör. Serpil Odabaşı'nın katıldığı bir arazi çalışması yaptı.


Belirtilen bölgede ölçülen su kalitesi değerlerinin, bir balığın yaşayabileceği çok nadir ve ekstrem koşullarda olduğu belirtildi.


Bu balık türünün kesin olarak tayini için daha ayrıntılı genetik çalışmalar yapılması zorunluluğu olduğu, akademisyenlerce; çalışmalar tamamlanıncaya kadar türün neslinin devamını sağlayacak şekilde belirtilen bölgenin her türlü riske karşı korunması önerildi.


Bu nedenle Bölge Müdürlüğü; konunun hassasiyetine dikkat çekmek amacıyla ilgili kurumlar ve Tuzla Köyünde faaliyet gösteren jeotermal enerji tesisi yazılı olarak bilgilendirildi ve gerekli koruma tedbirlerin aldırılması ve türün canlılığının takibinin yapılması istendi.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.