1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çandarlı'da esnaf hayalet gemiden rahatsız
Çandarlı'da esnaf hayalet gemiden rahatsız

Çandarlı'da esnaf hayalet gemiden rahatsız

İzmir Çandarlı'dan mürettebatsız olarak sürüklenip Mordoğan'da karaya oturan 'Gofer B' adlı gemi çevre esnafını tedirgin ediyor

A+A-

İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı sahilinden, 10 Şubat'ta fırtınanın etkisiyle, mürettebatsız olarak 25 deniz mili sürüklenip Karaburun'un Mordoğan Mahallesi'nde balıkçı barınağında karaya oturan Gofer B adlı gemi, haciz kararlarından dolayı 5 aydır kurtarılamadı. Turizmci, balıkçı ve esnaf, "Hayalet gemi" olarak nitelendirilen geminin kaldırılmaması yüzünden büyük zarara uğradıklarını belirterek, bir an önce kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Bir yandan turizmciler, vatandaşın denize girmeye çekindiğini, diğer yandan esnaf "Hayalet gemi" yüzünden müşterilerin azaldığını öne sürüyor.

Balıkçılar da, deniz suyunun kirlenmesine ve canlıların zarar görmesine yol açtığını söylediklerini geminin biran önce kaldırılmasını istiyor. Hayalet gemi sürüklenirken, 15 yat ve balıkçı teknesini de zarar vermişti. Yaklaşık 5 aydır, boş durumdaki otelin sahil bölümünde karaya oturmuş halde duran geminin icradan satılmasıyla da kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı. Gofer B gemisinin, sürüklendiği güzergah üzerinden tekrar Aliağa'daki gemi geri dönüşüm tesislerine götürüleceği, hurda olarak parçalanıp, demir çelik fabrikalarına satılacağı öğrenildi. 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.