1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Çandarlı'nın en çevreci yatırımı tamam
Çandarlı'nın en çevreci yatırımı tamam

Çandarlı'nın en çevreci yatırımı tamam

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde inşa edilen atıksu arıtma tesisi, tam kapasiteyle faaliyete geçti.

A+A-

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde inşa edilen atıksu arıtma tesisi, tam kapasiteyle faaliyete geçti. Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte faaliyete geçen atıksu arıtma tesisini gezdi.

Çandarlı'da atıksu arıtma tesisinin hizmete girmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Dağdelen, "Atıksu arıtma tesisi, beldemizin en önemli altyapı ihtiyaçlarından birisiydi. Çandarlı, bir turizm kenti. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Ayrıca şuan yapımı devam eden Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın faaliyete geçmesiyle bir ticaret kenti de olacak. Gelecek 5 yıl içerisinde hem nüfus hem de kentleşme olarak Çandarlı çok büyük bir değişim geçirecek. Bizler de bu değişimin bir parçası olarak şimdiden gelecek planlarımızı yapıyoruz. Bu çerçevede arıtma tesisimizi inşa ettik ve kanalizasyon bağlantılarını yapmaya başladık." dedi.

Çandarlı Atıksu Arıtma Tesisi'nin 50 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitede olduğunu hatırlatan Başkan Dağdelen, şunları söyledi: "Bu kapasiteyi ileriki yıllarda iki katına da çıkarabilecek bir planla tesisimizi inşa ettik. Tesisin bize yaklaşık maliyeti 7 milyon lira oldu. Atıksu arıtma tesisimiz ile birlikte kanalizasyon hatlarımızın bakımlarını ve onarımlarını da yaptık. Belediye ekiplerimiz şuana kadar 3.400 konutun atıksu bağlantısını tamamladı. Kalan konutlar için de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca, atıksuların körfezimize dökülmemesi için artıma tesisimizde atıksu deşarj hattının yapımına başladık. 3.600 metre uzunluğunda inşa ettiğimiz deşarj hattı sayesinde çiftçilerimiz işlemden geçirilen atıksuları tarımsal sulamada kullanma imkanına sahip olacak."

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1119 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.