1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cebelitarık Boğazı'nda son yılların en büyük göç akını
Cebelitarık Boğazı'nda son yılların en büyük göç akını

Cebelitarık Boğazı'nda son yılların en büyük göç akını

İspanya'nın güneyindeki Cebelitarık Boğazı, son yılların en büyük kaçak göç akınına sahne oluyor.

A+A-

İspanya sahil güvenlik ve jandarma ekipleri, son 48 saatte binden fazla kaçak göçmeni, Cebelitarık'tan İspanya tarafına geçmeye çalışırken yakaladı.

Alınan bilgiye göre, pazartesi günü 299, salı günü de 836 Afrika orijinli kaçak yakalandı. Aralarında 20'den fazla çocuk ve 100 kadar kadının olduğu kaçak göçmenleri taşıyan tekne sayısı ise 115. Kaçak göçmenlerin yerleştirilmesi için İspanya'nın Tarifa bölgesinde plajlara barakalar kurulduğu bildirildi.

Kızılhaç ve Andalucia Acoge adlı sivil toplum kuruluşu, Cebelitarık'ta 2006 yılından bu yana küçük teknelerle yapılan en büyük kaçak göç akınının görüldüğünü savundu.

Ayrıca, Fas topraklarında olup İspanya'ya bağlı Melilla kentindeki sınırda da kaçak göç akını devam ediyor. Son iki gün içinde farklı gruplar halinde 750 kadar kaçak göçmenin uzun duvar ve dikenli tellerin olduğu sınıra akın ettiği, 20 kadarının İspanya tarafına geçtiği açıklandı.

Bu arada İspanya İçişleri Bakanlığı, yoğun kaçak göç akınına karşı bugün acil toplantı yapılacağını duyurdu. İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıya, Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Müdürü ve Devlet Güvenlik Sekreteri'nin katılacağı belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1137 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.