1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Çelebi Limanı'nda rekor elleçleme
Çelebi Limanı'nda rekor elleçleme

Çelebi Limanı'nda rekor elleçleme

Çelebi Bandırma Uluslararası limanında, kasım ayında dökme katı, genel kargo ve proje yük gruplarında 150 gemiye hizmet verilerek toplamda 625.000 ton yük elleçlendi.

A+A-

Liman Ticaret Müdürü Ali Şenel, Rıhtımlar ve terminallerde yapılan yatırımlar ve 2014 yılında makine parkına katılan elleçleme ekipmanları ile  yıllık 11 Milyon ton elleçleme kapasitesine ulaşıldığını ve teorik kapasitenin kullanımındaki artışın hem Bandırma, hem de ülke ekonomisi için sevindirici olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ay 150 yük gemisinin operasyona alındığını belirten Şenel, her gün ortalama 5 geminin operasyonunu tamamlayarak avara edilmesinin, limanın operasyon performansı bakımından önemli bir gösterge olduğunu vurguladı.

Çelebi Bandırma Uluslararası Limanı Ticaret Müdürü Ali Şenel, mevcut durumda, 12 m su derinliğine sahip rıhtımların da Panamax ve Post Panamax size gemilerle 60.000 ton’a kadar sorunsuz elleçleme imkanına ulaşıldığını ve aynı anda 2 Panamax sınıfı geminin operasyonunu gerçekleştirebildiklerini ifade etti.

Şenel, limanlarda hızlı gemi operasyonu ve yeterli geçici depolama alanlarının sağlanmasının, ithalat ve ihracatçıların maliyetlerinin düşürülmesi için tercih sebebi olduğunu ve 2014 yılında Çelebi Bandırma Limanının “Güvenli Liman” olarak gemi sahipleri ve müşteriler tarafından tercih edilmesinin hâkli gururunu yasadıklarını söyledi.

2014 yılını, tüm yük gruplarında 4.6 Milyon ton elleçleme rakamına ulaşarak, hedefledikleri şekilde, tamamlayacaklarını ifade eden Şenel, 2015 yılında yük gruplarında 30% büyüme hedeflediklerini ekledi.

Şenel, Konteyner elleçlemelerinde, yük çeşitliliğinin ve buna bağlı olarak elleçlenen konteyner sayısının her yıl arttığını belirterek, 2015 yılında 70.000 Teu konteyner elleçlemesi hedeflediklerini ve özellikle konteyner içerisine dökme maden ve blok mermer yüklemesi yapan firmalar için sağlanan 7 gün 24 saat depolama, iç dolum, tartım ve terminal hizmeti imkanlari ile, bölgede fark yaratan ve tercih edilen bir Konteyner limanı olduklarını belirtti.

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1837 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.