1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Çelik Tersanesi’nin icra ihalesinin iptali istendi
Çelik Tersanesi’nin icra ihalesinin iptali istendi

Çelik Tersanesi’nin icra ihalesinin iptali istendi

Tuzla tersaneler bölgesinin ilk yatırımlarından olan Çelik Tersanesi’nin geçtiğimiz ekim ayında yapılan icra ihalesinin iptali istendi.

A+A-

Tersanenin eski sahibi Ali Zihni Feyzioğlu, tersanenin ucuza satıldığı iddiasında. İhaleyi kazanan Ürdünlü şirket ise paranın tamamını icra müdürlüğünün hesabına yatırdıklarını, yurt dışından önemli bir yatırımın Türkiye’ye kaydırılacağını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl mahkemece iflasına karar verilen Çelik Tekne Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait Tuzla’daki tersane geçtiğimiz 22 Ekim’de icradan satıldı. 38 milyon TL bedel ile ihale edilen tersaneyi Ürdünlü Hijazi&Ghosheh Group’un şirketi Kuzey Star Shipyard Denizcilik A.Ş. 29 milyon 300 bin TL’lik teklif ile kazandı.

İHALENİN İPTALİNİ İSTEDİ

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Tersanenin devri beklenirken, sürpriz bir davanın açıldığı öğrenildi. Dava İstanbul Anadolu 3. İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülüyor. İlk duruşma ise 19 Aralık günü. Davayı Çelik Tekne’nin eski sahibi Ali Zihni Feyzioğlu açtı.

Feyzioğlu, avukatı aracılığı ile 30 Ekim’de yaptığı dava başvurusu ile ihalenin iptal edilmesini istedi. İptal gerekçesini ise iki temel konuya dayandırdı. İlki, tersanenin uzuza satıldığı yönünde. 4 yıl iflas erteleme sürecinde kalan geçtiğimiz yıl da iflasına karar verilen tersane için belirlenen değerin düşük kalmasının anlaşılamadığı kaydedildi.

DÜŞÜK KATILIM SAĞLANDI

İhalenin feshinin istenmesine bir diğre gerekçe ise, yeterli katılım sağlanmayarak satış sürecinde rekabetin oluşmasının önüne geçildiği iddiasına dayanıyor. Buna dayanak olarak ise ihale ilanının düşük tirajlın bir gazetede yayımlanması gösterildi.

500'Ü AŞKIN KİŞİ ÇALIŞACAK

İhaleyi kazanan Kuzey Star Shipyard’ın avukatı Alper Kahvecioğlu ise, Feyzioğlu’nun dava açma yetkisinin olmadığını, muhattabın iflas idaresi olduğu görüşünde. Kahvecioğlu, “Bu türden girişimler, Türkiye’ye yapılacak yatırımın gecikmesine yol açılıyor. Daha şimdiden, yurtdışından alınan siparişler var. Öte yandan, Maliye Bakanlığı’na yapılacak olan 6 milyon liraya yakın KDV ödemesi de var. Biz tüm hazırlıklarımızı yapmış durumdayız. Müvekkil şirket bütün bu yatırım planlarını hayata geçirmek istiyor. Tersanenin faaliyete geçmesi ile 500'ü aşkın kişinin çalışması bekleniyor. Ancak davanın uzaması bu süreci sekteye uğratacaktır” dedi.



 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1698 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.