1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Cenk Devrim Ulusoy rekor için dalacak
Cenk Devrim Ulusoy rekor için dalacak

Cenk Devrim Ulusoy rekor için dalacak

Paletsiz ip destekli dalış ve serbest dalış paletli dünya rekortmeni Cenk Devrim Ulusoy, pazartesi günü yine dünya rekoru için dalacak.

A+A-

Paletsiz ip destekli dalış ve serbest dalış paletli dünya rekortmeni Cenk Devrim Ulusoy, pazartesi günü yine dünya rekoru için dalacak. Paletsiz 90 metre dünya rekoru kırmak için çalışan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi Ulusoy, Küçükkuyu'daki deneme için hazırlanıyor. "Beş yıl önce kıramadığım rekorun intikamını almak için Küçükkuyu'ya gidiyorum." diyen Ulusoy, bir festival havası yaşatacağını söylerken 2015 hayalininse tek nefeste 200 metre olduğunu belirtiyor: "Dalmada, paletsiz 81 metre dünya rekoru bende; 3 dakika 18 saniye sürmüştü çıkışım. Şimdi 90 metre olacağı için 3 dakika 40 saniye sürecek gibi görünüyor ."

LEGAL 10, İLLEGAL 15 DÜNYA REKORU VAR

Bu rekor denemesinin illegal olacağını açıklayan Cenk Devrim Ulusoy, sebep olarak ise uluslararası hakemlerin maliyetinin yüksek olmasını gösterdi. Ulusoy, şunları kaydetti: "Bu zamana kadar uluslararası hakem geldi de ne oldu? Uluslararası hakemlere 10 bin dolar gibi rakam veriyorsunuz. Hakemlerin eşleri geliyor, federasyonun yetkilileri geliyor, onların eşleri geliyor vVe bir bakıyorsunuz ki orası sizin olayınızdan çıkmış. Benim küçük bir bütçem var. Bu küçük bütçemin dörtte üçünü, buraya getirmek için hakemlere verip de devletten veya federasyondan bunun bedelini almadıktan sonra ve bir de ben onların nazını çektikten sonra neden iki gözlemciyi getireyim de legal yapayım? Benim artık bunu yapma gibi bir ihtiyacım yok, çünkü Türkiye'de bu branşın içerisinde bir markayım. Ciddi takipçilerim var. Rekor denememde üst düzey bürokratlar, milletvekilleri, ikinci noterimiz benimle olacaklar. İpin ölçümünden tutun saat değerlerine kadar dibe giriş sürem, dipte kalış sürem, bunların hepsi not edilecek. Bütün yüzey güvenliğimi AKUT karşılayacak. Derinlik güvenliğimi ise Karadeniz'den gelen, adam kurtarma mağara ekibi sağlayacak. Ambulans, iki gün boyunca Küçükkuyu'da sahilde bekleyecek. Ayrıca 250 beygir gücünde sürat teknesi, sürekli benim yanımda olacak. Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA)'ndan dopingciler gelecek, doping var mı yok mu diye. Video çekimleri ve canlı çekimler gerçekleşecek. Aslında her şey legal, sadece uluslararası hakemler yok."

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1139 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.