1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çevre ödülleri sualtında sahiplerini buldu
Çevre ödülleri sualtında sahiplerini buldu

Çevre ödülleri sualtında sahiplerini buldu

Türk Balıkadamları Kulübü tarafından bu yıl 20. düzenlenen Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali başladı. Festival kapsamında ‘çevreye duyarlı, denizlere dost’ çevre ödülleri sualtında sahiplerini buldu.

A+A-

Kirlenen denizlerimizde yaşayan sualtı canlılarına dikkat çekmenin yanında, sualtında yaşanan muhteşem dünyayı su üstüne taşıyarak, denizlerimizle ilgili bir toplum bilinci yaratmak ve aynı zamanda deniz sevgisi aşılamak amacıyla yola çıkılan Marmara Festivali kapsamında ‘çevreye duyarlı, denizlere dost’ çalışmaları sayesinde, gelecek nesillere daha yaşanabilir ortamlar sağlamak için farkındalık ve bilinç aşılayan kişi ve kurumlara ödül verildi. Türk Balıkadamlar Kulübü sosyal tesisleri havuzunda, sualtında gerçekleştirilen törenle ödüller, sualtında sahiplerine verildi.


Törende sivil toplum kuruluşu olarak Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) adına Prof. Dr. Bayram Öztürk, basın mensubu olarak Radikal Gazetesi’nden Serkan Ocak, Televizyon projesi olarak NTV Yeşil Ekran adına Korhan Varol ödül aldı.


Kabotaj Bayramı’nızı kutluyorum
 

Marmara Festivali’nin denizlerimiz için çok önemli olduğunu belirten Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk “Denizlerimizin korunması lazım. Çünkü denizlerimiz doğal sermayemiz. Gelecek nesillere denizlerimizi temiz bırakmamız gerekiyor. Marmara Festivali denizlerimiz için çok önemli. Ayrıca ödül töreni aracılığıyla herkesin Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.
 

Sıra dışı bir organizasyon
 

Ödül için çok mutlu olduğunu söyleyen Radikal Gazetesi’nden Serkan Ocak “ Çok önemli bir gündü benim için. Sıra dışı bir organizasyonla sualtında ödüllerimizi aldık. Çok mutlu oldum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” şekline konuştu.
 

Festivalin, Türkiye'de yurt dışında çektiği su altı belgeselleriyle tanınan ve 2007 yılında hayatın kaybeden Haluk Cecan'a ithaf edildiği belirtildi.
 

2.20130703170016.jpg

3.20130703170030.jpg

4.20130703170047.jpg

5.20130703170108.jpg

6.20130703170124.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.