1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. “Çevreye duyarlı,denizlere dost” ödülleri sahiplerini buldu
“Çevreye duyarlı,denizlere dost” ödülleri sahiplerini buldu

“Çevreye duyarlı,denizlere dost” ödülleri sahiplerini buldu

“Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali” kapsamında çevreye duyarlı, denizlere dost çalışmaları kapsamında verilen “Çevreye duyarlı,denizlere dost” ödülleri, Türk Balıkadamlar Kulübü’nde sualtında gerçekleşen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

A+A-

21.’si düzenlenen “Uluslararası  Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali” kapsamında çevreye duyarlı, denizlere dost çalışmaları kapsamında verilen “Çevreye duyarlı,denizlere dost” ödülleri, Türk Balıkadamlar Kulübü’nde sualtında gerçekleşen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

"DENİZLERİ TEMİZLEMEK, KİRLETMEKTEN ÇOK ZOR"

Sualtındaki dünyayı su üstüne taşıyarak denizlerle ilgili toplum bilinci yaratmak ve insanlara deniz sevgisi aşılama amacı taşıyan Uluslararası  Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali kapsamında açıklama yapan Türk Balıkadamlar Kulübü Başkanı Nezih Saruhanoğlu “Uluslararası  Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali’ne bu yıl yurttan ve dünyadan büyük katılım oldu. 100’ü aşkın sanatçı eserlerini yolladılar. Bütün amacımız, Marmara Denizi’nin her şeye rağmen yaşadığını ispatlamak. Geçen hafta bir temizlik kampanyası yaptık. İnsanlara denizleri korumak gerektiğini anlatmamız lazım. Bunu da sualtındaki güzellikleri topluma göstererek anlatıyoruz. Koyların temiz tutulması, kıyılarımızın kirletilmemesi gerektiği ifade ediyoruz. Çünkü denizleri temizlemek, kirletmekten çok zor. Bu yılki festivale İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, İstanbul İl Çevre Koruma Vakfı’nın büyük destekleri oldu. Katkı sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Artan katılımla beraber çalışmalarımızı bütün Türkiye’ye duyuracağız.” şeklinde konuştu.

Festival çerçevesinde bu yılki çevre ödüllerine; İzmit Körfezi’nin sualtı canlılığını ön plana çıkartmayı başaran ve engelli dalıcılar yetiştirerek çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Değirmendere Sualtı Sporları Topluluğu (DESSAT), HES projelerinin çevreye vereceği zararlar konusunda kamuoyunda oluşturmaya çalıştığı bilinç ve farkındalıktan dolayı Milliyet Gazetesi yazarı Mehveş Evin ve CNN Türk’te yayınlanan ‘Yeşil Doğa’ ve ‘Bunlara Seyirci Kalmayın’ programlarının yapımcısı Güven İslamoğlu layık görüldü.

"TOPLUMDA ÇEVRE BİLİNCİ ARTIYOR"

Son iki yılda toplum içinde çevreyle ilgili bilicin giderek arttığını ifade eden Güven İslamoğlu “Bu ödül, çevreyle ilgili farkındalık yarattığımızın bir göstergesi. Çevreye duyarlılık giderek artıyor. Biz doğaseverler için umut verici. Böylesine önemli bir organizasyonda sualtında ödül almak çok anlamlı ve keyifli. Denizde, dağda, karada, doğayı bir görmeli ve korumalıyız.” dedi.

666666.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1268 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.