1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Christine Lagarde: "Önlem alınmazsa insanlığın kaderi değişecek"
Christine Lagarde: "Önlem alınmazsa insanlığın kaderi değişecek"

Christine Lagarde: "Önlem alınmazsa insanlığın kaderi değişecek"

IMF Başkanı Christine Lagarde, iklim değişikliği ile ilgili kritik uyarılarda bulundu. Acil adımlar atılmazsa insanlığın kaderinin değişeceğini söyleyen Lagarde “Hepimiz tavuklar gibi kızaracağız” dedi.

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Peru'nun başkenti Lima'da düzenlenen IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında gerçekleştirilen "İklim Değişikliği" temalı konferansa katıldı. Lagarde, iklim değişikliyle mücadele için petrol ve kömür gibi fosil yakıtlarına uygulanan teşviklerin bir an önce kaldırılması gerektiğini vurgularken, kendisini destekleyen Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, söz konusu teşviklerin yılda 5 trilyon dolara mal olduğu bilgisini verdi.

Kim, ayrıca, birçok ülkenin doğru fiyatlama için karbon vergisine acilen ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Biz ülkelere fosil yakıtlarına uygulanan teşvikleri kaldırmaları için yardımcı olmaya çalışmaktayız. Düşen petrol fiyatları da bunu başarmak için mükemmel bir fırsat yarattı. Ancak politikacılar, otobüs ve taksi şoförlerinin yolları kapatmasını sevmiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"TAVUKLAR GİBİ KIZARACAĞIZ"

Bu noktada, tekrar söz alan Lagarde, iklim değişikliğinde gerekli adımların acilen atılmamasının insanlığın kaderini değiştireceğine işaret ederek, "Eğer yapılması gerekenden tavuklar gibi topluca kaçarsak, hepimiz tavuk gibi pişeceğiz, kızaracağız, közleneceğiz" yorumunu yaptı. Bununla birlikte, karbon vergisinin çevre dostu "yeşil" yatırımlar için gelir kaynağı olabileceğini savunan Lagarde, bu konuda maliye bakanlarına destek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.