1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cideli balıkçılar barınağa kavuşacak
Cideli balıkçılar barınağa kavuşacak

Cideli balıkçılar barınağa kavuşacak

Cide'nin Denizkonak köyü sahiline yapılacak olan balıkçı barınağı projesi, Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığı'nın 2014 yılı yatırım programına alındı.

A+A-

Cide'ye yapılması planlanan 10 milyonluk Balıkçı Barınağı Projesi, hayata geçiriliyor. Cide'nin Denizkonak köyü sahiline yapılacak olan balıkçı barınağı projesi, Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığı'nın 2014 yılı yatırım programına alındı. 2 yıl önce Denizkonak Derneği'nin başvuruyla başlayan çalışmalarda yapım için son aşamaya gelindi. Ulaştırma Bakanlığı'nın onayladığı ve 2014 yılı bütçesine konulan Denizkonak Köyü Balıkçı Barınağının yaklaşık 10 milyon liraya mal edileceği ve oldukça kapsamlı bir proje olduğu belirtildi.

Bölge için en büyük ve en önemli proje olan Denizkonak Balıkçı Barınağı'nın çok amaçlı kullanılabilecek. İçinde sosyal tesis, soğuk hava deposu gibi üniteler barındıracak.

Denizkonak, Ağaçbükü, Çataloluk, Akbayır gibi Aydos'a kadar olan 22 köyün faydalanacağı Balıkçı Barınağı, bölgede tutulan balıkların soğuk hava deposu sayesinde farklı illere sevkiyatı yapılarak bölgeye ekonomik anlamda da ciddi katkılar sağlayacak.

Ulaştırma Bakanlığı, 2014 yılı yatırım programına alındığı öğrenilen Denizkonak Balıkçı Barınağı Projesi için Ankara Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü, projenin tüm çalışmalarını tamamladı.

İhale bedeli 10 milyon olan projenin ihalesi ise 2014 yılı başlarında yapılması planlanıyor. Projenin de 2014 yılı ortalarında temeli atılarak hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Bölgenin gelişimine olağanüstü katkılar sağlayacak ve gelişmesine hız kazandıracak proje, bölgedeki faaliyetlerini sürdüren işadamlarının maliyetinin yüzde 20'sini karşılayacak.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1249 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.