1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Çınarcık'ta denize 30 bin metrekare dolgu yapılacak
Çınarcık'ta denize 30 bin metrekare dolgu yapılacak

Çınarcık'ta denize 30 bin metrekare dolgu yapılacak

Çınarcık ilçesinde sahil dolgu projesi başladı.Yaklaşık 30 bin metrekare alanın doldurulacağı proje 2 yılda tamamlanacak.

A+A-

Yalova’nın turizm merkezi Çınarcık ilçesinde sahil dolgu projesi başladı.Yaklaşık 30 bin metrekare alanın doldurulacağı proje 2 yılda tamamlanacak.

Startı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın katıldığı programla verilen, ancak son mahalli seçimlerde belediyenin CHP’ye geçmesi ile birlikte iptali gündeme gelen sahil dolgu projesi, işi yapacak olan Düzce Denizcilik isimli firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından yeniden hayata geçti. Firmaya ait bir gemi Çınarcık sahiline gelerek dolgu çalışmasına başladı.Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise, "Dolgu projesi  başladı. Hayırlı uğurlu olsun. Toplam 30 bin metrekare alanı dolduracağız. 405 metre uzunlukta 65 metre derinliğe kadar dolgu yapılacak.

Vatandaşların rahatça dolaşabileceği parklar, bisiklet ve yürüyüş yolları bulunacak bu alan 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Belediye kasasından para çıkmayacak. Dolgu alanına yapılacak projesi daha sonra netleşecek. Bu harcamayı belediyemiz üstlenecek. Bu proje tamamlandığında Çınarcık’ın turizm kapasitesine ciddi bir katkı sağlanmış olacak. Bunun yansımalarını en çok da ilçe halkımız hissedecek" dedi.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1440 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.