1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Cosca Concordia'nın sökümünde bin işçi çalışacak
Cosca Concordia'nın sökümünde bin işçi çalışacak

Cosca Concordia'nın sökümünde bin işçi çalışacak

İki yıl önce batan Costa Concordi'yı 50’ye yakın şirket ve 1000 işçi 115 bin tonluk metal ve plastik malzemeyi sökmek için kolları sıvadı. Çalışmanın iki sene sürmesi bekleniyor. Söküm masrafı ise 100 milyon dolar.

A+A-

İki yıl önce İtalya’nın Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarpan ve o tarihten bu yana adanın birkaç metre açığında bulunan yolcu gemisi Costa Concordia söküm işlemi için Cenova limanına getirildi.

Geminin söküm işlemleri için 40 milyon dolar olan en iyi teklifi Türkiye’de Aliağa limanı sunsa da yolculuğun riskli olması ve söküm işlemlerinden doğacak kazanımların İtalya’da kalması için geminin Cenova’da sökülmesine karar verildi.

50’ye yakın şirket ve 1000 işçi 115 bin tonluk metal ve plastik malzemeyi sökmek için kolları sıvadı. Çalışmanın iki sene sürmesi beklenirken, söküm işlemi devlete 100 milyon Euro’ya mal olacak.

İlk aşamada içerisindeki eşyalar boşaltılacak ve geminin motorları sökülecek, akabindeyse dev gemi güvertelere ayrılarak söküm işlemine küçük parçalar halinde devam edilecek.

Cenova limanının, bu dev ekonomik ve çevreci sınavını başarıyla tamamlaması halinde, gemilerin sökümü için liman dev bir sanayi merkezi haline gelecek.

Costa Concordia yolcu gemisi 4 bin 200 yolcu ve mürettebatıyla 13 Ocak 2012’de Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarpmıştı. Kazada 32 kişi hayatını yitirmiş, gemide bulunan 10 Türk yolcu ise yara almadan kurtulmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1349 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.