1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. COSCO 5 adet mega konteyner gemisi siparişi verdi
COSCO 5 adet mega konteyner gemisi siparişi verdi

COSCO 5 adet mega konteyner gemisi siparişi verdi

Dünyanın en büyük armatörlük şirketlerinden Çinli COSCO beş adet mega konteyner gemisi sipariş etti. 2017 ile 2018 yıllarında teslim edilmesi beklenen gemilerin 618 milyon dolara mal olacağı açıklandı.

A+A-

Çinli COSCO Holdings Co (CCHC) 14.500 TEU'luk beş adet mega konteyner gemisi sipariş etti. China Shipbuilding Trading ve Changxing Shipbuilding tarafından inşa edilecek olan gemiler toplamda 618 milyon dolara mal oldu. 

Yapılan anlaşmaya göre teslimatta gecikme, konteyner gemisinin hız konusundaki verimliliği, yeni gemilerin fazlasıyla yakıt tüketimi yapması ya da gemilerin deadweight tonajında meydana gelecek eksiklikler söz konusu olduğunda anlaşmada değişiklik yapılabileceği belirtildi.

COSCO açıklamasında bu anlaşmayı yapmasının asıl nedeninin konteyner gemi filousunu genişletmek ve rekabeti arttırmak olduğunu bildirdi. Ayrıca finansmanın iç kaynaklar ve banka kredileri aracılığı ile sağlanacağı belirtildi.  Yeni inşa edilecek konteyner gemilerinin 2017 ile 2018 yılları arasında teslim edilmesi bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.