1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Costa Crociere, Akdeniz seferlerini iptal etti
Costa Crociere, Akdeniz seferlerini iptal etti

Costa Crociere, Akdeniz seferlerini iptal etti

Geçen yıl İzmir'e 50'ye yakın sefer yapan Costa Crociere, rotasını Akdeniz'den Uzakdoğu'ya çevirerek bu yıl sefer sayısını 12'ye düşürdü.

A+A-

2014’te ziyaretçi sayısında düşüşler yaşayan İzmir, kruvaziyerde 2015’e kötü bir sürprizle başlıyor. 

MSC Crociere'den sonra İzmir Alsancak Limanı'na en çok yolcu getiren ve Dünyanın en büyük iki kruvaziyer firmasından biri olan İtalyan Costa Crociere Akdeniz seferlerini iptal ederek Uzakdoğu'ya kaydırma kararı aldı. İtalyan kruvaziyer devinin iki üç yıl boyunca Hong Kong merkezli seferler düzenleyeceği belirtiliyor.

Yüzde 50 azalabilir 

Geçen yıl her çarşamba ve neredeyse her cuma günü İzmir'e uğrayan Costa'nın bu kararı, İzmir'in kruvaziyer turizmi hedefleri açısından hayal kırıklığı yarattı. 

Geçen yıl İzmir'e 50'ye yakın sefer yapan Costa, bu yıl sefer sayısını 12'ye düşürdü. Cenova merkezli İtalyan firma, bir dönem Alsancak Limanı’nın işletmesini alarak İzmir'i ana liman yapmayı gündemine almıştı. 

İzmir'e son 7 yılda gelen yolcuların yüzde 56'sını getiren firma, önce Üçkuyular'da yapılması gündeme gelen kruvaziyer limanı projesiyİe yakından ilgilenmiş, daha sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın ihaleye çıkardığı Alsancak Limanı’na ilgi duymuştu. 

Costa Crociere firmasının CEO'su Pier Luigi Foschi, Alsancak Limanı içinde yapılması gündemde olan kruvaziyer liman ihalesiyle ilgilendiklerini belirterek, rotalarının İzmir olduğunu vurgulamıştı.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1429 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.