1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Dalış tutkunlarının yeni gözdesi
Dalış tutkunlarının yeni gözdesi

Dalış tutkunlarının yeni gözdesi

Doğu Akdeniz'in "İncisi" Mersin, su altı zenginliği ve 321 kilometrelik sahil şeridinde her gün yüzlerce dalış tutkununu ağırlıyor.

A+A-

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin,  deniz suyunun temizliği ve görüş mesafesinin iyi olması sayesinde dalış tutkunlarının gözdesi oldu. Kente gelen turistler,  deniz ve güneşin tadını çıkarmanın yanı sıra, Akdeniz'in su altı zenginliklerini de keşfetme şansı buluyor.

Yerli ve yabancı turistlerin, uygun tatil fırsatı ve ören yerleri nedeniyle tercih ettiği Doğu Akdeniz'in "incisi" Mersin, su altı zenginliği ve 321 kilometrelik sahil şeridinde her gün yüzlerce dalış tutkununu ağırlıyor.

Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu ve Susanoğlu mahalleleri,  deniz suyunun temiz ve görüş mesafesinin iyi olması sayesinde kentteki dalış merkezlerinin başında geliyor.

Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ersan, AA muhabirine, kentin sahillerine son yıllarda dalış tutkunlarının ilgisinin arttığını, bu ilginin devam etmesi için her seviyeye uygun dalış programları düzenlendiğini belirtti.

Dalış için profesyonel olma şartı bulunmadığına ifade eden Ersan, " Hayatında hiç dalış yapmamış kişi bile yarım saatlik eğitimle  denizinderinliklerini görebilir" dedi.

Ersan, dalış eğitiminin sanıldığı kadar pahalı olmadığını belirterek, "Su altı yaşamı çok farklı, herkesin görmesini istediğimiz bir ortam. İnsanlar su altı canlılarını yakından seyretme şansı buluyor ve inanılmaz mutlu oluyor. İnsanların genellikle su altı korkusu var, bunu yenmelerine de yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Susanoğlu sahilinde düzenlenen dalış etkinliğine katılan Sevgi Ateş de Mersin'e dalış için geldiğini belirterek, "Su dünyası harika bir şey. Burada bu deneyimi yaşamak bambaşka bir ayrıcalık. Herkese, özellikle de kadınlara tavsiye ediyorum" ifadelerini  kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.