1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Davutoğlu açıkladı: Yeni teşvik paketi geliyor
Davutoğlu açıkladı: Yeni teşvik paketi geliyor

Davutoğlu açıkladı: Yeni teşvik paketi geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türk-İş Konfederasyonunu ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

A+A-

Kıdem tazminatı konusunda özel bir düzenlemenin şu anda olmadığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Bunlar hep konuşulacak. Kimseyi mağdur etmeden, işçilerimizin hukuklarını hiç bir şekilde zedelemeden bu hususları hep berabar ele alacağız" dedi. 

Türk-İş ziyareti sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Yeni teşvik paketi yolda

"Türkiye ekonomisinin yapısı bu etkiyi absorbe ediyor. Bizim finansal sistemimizdeki güçlü yapıyı koruma yanı sıra üretim ve istihdamı artırmalıyız.Ciddi teşvik paketi üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. Bakanlar Kurulu’na sunumlar yapıldı.Merkez Bankası, BDDK, SPK’nın katıldığı toplantıda, istihdamın ve üretimin artması için yapılması gerekenleri konuştuk.İşgücüne katılım olağanüstü arttığı için mevcut yatırımlar tamamına iş bulmaya yetmiyor. Önceki günkü Bakanlar Kurulu’nun ardından EKK toplandı. Önümüzdeki hafta da (aday belirleme süreci yoğunluğunu göze alarak) açıklamayı düşünüyoruz. Hem yatırımı teşvik edecek, hem istihdamı artıracak düzenleme öngörüyoruz.

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.