1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Deniz altındaki tarih gün yüzüne çıktı
Deniz altındaki tarih gün yüzüne çıktı

Deniz altındaki tarih gün yüzüne çıktı

Bodrum'da denizin çekilmesiyle ortaya çıkan tarihi sur kalıntıları ilginç görüntü oluşturdu. Türkiye'nin tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde yılda birkaç kez yaşanan doğa olayı, deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkartı

A+A-

Yılın bu zamanlarında birkaç kez yaşanan olay, deniz suyunun çekilmesiyle, milattan önce 4. yüzyılın ortalarında yapılan ve Mydos (Tavşan) Adası'na kadar uzanan şehir surları, su seviyesinin üzerine çıkıyor. Halk arasında "Kral Yolu" olarak bilinen ve adayla Gümüşlük Mahallesi'ni birbirine bağlayan sur duvarlarındaki taşların, 19. yüzyılda eski Karakaya köyündeki evlerin yapımında da kullanıldığı belirtiliyor.

Suların sabah saatlerinde çekildiğini anlatan bölge halkından Yusuf Can Altuntaş, taşların ortaya çıktığını gördükçe mutlu olduklarını ifade ederek, "Eski tarihi eserleri görüyoruz. Bizi çok şaşırtıyor, çok hoşumuza gidiyor. Buraya fotoğraf çekmeye geliyorlar" dedi. Bölgedeki bir kafeteryada çalışan Huriye Gökçe ise bu durumun yılda birkaç kez yaşandığına dikkati çekerek, denizin altındaki tarihi güzellikleri görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. 

deniz-cekildi-tarihi-surlar-ortaya-cikti1420728719.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1403 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.