1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Deniz canavarı sahile vurdu
Deniz canavarı sahile vurdu

Deniz canavarı sahile vurdu

Ender görülen Kürek Balığı (Oarfish Regalecidae) sığ sularda görüldü.Uzunluğu yaklaşık 7-10 metre arasında olan bu deniz canlısı eski tarihten beri ‘Deniz Canavarı’ olarak biliniyor.

A+A-

Fiziksel özellikleri itibariyle yılan balığınada benzetilen bu deniz canlısı ağ veya oltaya hemen hemen hiç yakalanmamış.

Oarfish, genellikle Batı Pasifik’te 300 ila bin metre derinliklerinde yaşıyor. Nadir olarak su yüzüne çıkmalarından dolayı insanların bu canlıyı görmesi sıkça rastlanan bir durum değil. Çok eski bir Japon efsanesine göre Kürek balıklarının kıyıya vurması deprem habercisi olarak da görülüyor.

Bilim ve kültür dergisi Sızıntı’nın Şubat 1997’de yayımlanan 217. sayısında Kürek Balığı hakkında şu bilgiler veriliyor: ‘’Kemikli balıkların boyca en büyüğü “kürek balığı” (Regalecus glesne)’dır. Sıcak ve tropikal denizlerde yaşayan kürek balığının boyunun 15,2 metreyi bulabilir. Birçok uzmanın gözlemine dayanan ve kabul edilen bu rakam balık yakalanamadığı için resmileşemedi. Ancak, yakalanarak boyu kesin olarak ölçülmüş bir örnek ise 7,6 metre boyunda ve 272 kg. ağırlığındadır.’’

ABD askerleri tarafından 1996 Eyül ayında California’da 7 metre boyunda bir Kürek Balığı yakalanmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 5468 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.