1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Deniz kızı heykeli paramparça
Deniz kızı heykeli paramparça

Deniz kızı heykeli paramparça

Yunan heykeltıraş Karipidis, Sitonia Belediyesi'nin 'Ya cezayı öde ya da heykeli yıkacağız' ültimatomunu yaptığı Denizkızı heykelini parçalayarak cevapladı.

A+A-

Yunanistan'ın kuzeyindeki turistik Halkidiki yarımadasının Sitonia bölgesinde Kavurotripes sahilindeki ünlü ‘Denizkızı’ heykeli yaratıcısının kurbanı oldu. Hürriyet’ten Yorgo Kırbaki’nin haberine göre, doğa yapısını bozduğu gerekçesiyle 533 Euro para cezasına çarptırılan heykeltıraş heykeli parçaladı.

1997 yılında Kavurotripes sahilinde kendi imkanları ile 6.6 metrelik ‘Denizkızı’ heykelini yapan heykeltraş Dionisios Karipidis, Sitonia Belediyesi’nin birkaç yıl önce ‘doğa yapısını bozuyor’ gerekçesiyle kendisine 533 Euro ceza kesmesine çok kızdı.

Açtığı davayı kaybeden Karipidis, belediyenin “Ya cezayı öde ya da heykeli yıkacağız” ültimatomu üzerine, yazdığı mektupla “Ya 533 Euro’yu ödemeyeceğim, ya da eserimi tahrip edeceğim” diye cevap verdi. Helketraş Karapidis, önceki gün elinde çekiç ile Kavurotripes sahiline gelerek tehdidini gerçekleştirdi. Karipidis önce çırılçıplak soyundu sonra da çok sayıda Yunan ve yabancı turistin gözleri önünde kendi eserini tahrip etti.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2218 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.