1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz Kuvvetleri Kupası'nda 62 tekne yarışacak
Deniz Kuvvetleri Kupası'nda 62 tekne yarışacak

Deniz Kuvvetleri Kupası'nda 62 tekne yarışacak

Sığacık rotalı Deniz Kuvvetleri Kupası için IRC ve Destek sınıflarında 62 tekne kaydını yaptırdı. En kalabalık gruplar 45 tekne ile IRC1 ve IRC2.

A+A-

Startı 11 Ağustos Pazartesi günü saat 16.00'da Çengelköy'den verilecek Sığacık rotalı Deniz Kuvvetleri Kupası için IRC ve Destek sınıflarında 62 tekne kaydını yaptırdı. En kalabalık gruplar 45 tekne ile IRC1 ve IRC2.

Bu arada yarışı düzenleyen TAYK, teknelerde bulundurulacak güvenlik gereçleri konusunda ek bir açıklama yaptı.

11-15 Ağustos tarihleri arasında Çengelköy-Sığacık arasında gerçekleşecek Deniz Kuvvetleri Kupası için kayıtlar 1 Ağustos Cuma günü saat 17.00’da kapandı. Anılan süre içinde aralarında güney filosundan gelen teknelerin de olduğu toplam 62 tekne kesin kaydını yaptırdı.

En kalabalık grup 25 tekne ile IRC1, onu 20 teknelik katılımla IRC2 izliyor. Deniz Harp Okulu, 3’ü Bordo 60 olmak üzere yarışta 10 teknesi ile yer alacak. Eker, biri IRC1’de “Sütlaç”, diğeri IRC2'de “Yayık Ayran” olmak üzere iki teknesini Büyük Yarış’a sokuyor. 

FİLODAKİ TEK TRİMARAN

Flying Box Lemon Arkas, Xtreme, Heawen Can Wait 2, Define, Anyway, Maui, Palmarina Sailing İzmir Yelken, Atılgan, Yediçeriler, Quattro güney filosundan gelen tekneler arasında. Ayrıca Ardıç Gürsel de yıllar sonra “Yaşasın” adlı trimaranı ile Destek sınıfında mücadelede yer alacak.

Filonun “iri abi”leri de dikkat çekiyor. VOR70 Black Betty, Farr 55 Orient Express VI, Prototype Korza’nın yanı sıra DHO da Bordo 60’ları Tayfa II, Reis II ve Rota ile “büyükler” arasındaki yerini aldı.

“BENZER” TEKNELERİN SAYISI FAZLA

Öte yandan Farr 40’lar Borusan Racing Çılgın Sigma, Arcora 4KMS 4RC, Turkcell Alize ile Alvimedica 2 arasında da sıkı bir çekişme bekleniyor. IRC1’de Bolt 37’ler Due, Gin ve Barbaros Hayrettin, IRC2’de 40.7’ler Adalin, DHO Abosa, DHO Arma, DHO Akova, DHO Avara, Pupa-Fifty Fifty gibi “eş” tekneler arasında da bir rekabet yaşanması söz konusu.

Elbette IRC2’deki MAT 1010’ları Logo, Outlaw, Arçelik Alize, Komet Cheese, Marmaris’ten gelen Matrak ile Bodrum’dan gelen Palmarina Sailing İzmir Yelken’i de unutmamak gerek. Zira yarışlarda bu tekneler arasında müthiş bir kapışma yaşanıyor. Uzun rotada ne yapacakları ise Sığacık’ta ortaya çıkacak.

F35 Express Hedef Yelken Ergo, Tuana 1, Arvento i-Marine, TAYK Turgut Reis First 35’ler grubunu, Shak Shuka GTT Logistics, Güneş Sigorta Falcon ve Puma Hunter da First 34.7 grubunu oluşturuyor.

GÜVENLİK TALİMATINDA DEĞİŞİKLİK

Bu arada TAYK tarafından yapılan bir açıklama ile teknelerde bulundurulması gereken güvenlik ekipmanları listesinde bir değişiklik yapıldı. Bu konudaki duyuruda şöyle denildi:

“Dz. K. Kupası ve DEYH Yarış İlanları’nın 6.2 maddeleri beyaz el maytabı ithalatı yapılamadığından paraşüt ve duman kandilleri sayısı birer arttırılarak değiştirilmiştir. Ayrıca Güverte Altı ilk madde içinden ekstralar çıkartılmıştır.  Dikkatlerinize sunarız.

Yarış öncesi ve bitiminde yapılacak olan güvenlik kontrollerinde özellikle;

- Can yeleği,
- Sis düdüğü,
- Yedek flaşör, ışık ve seyir fenerleri (yedek pilleri ile)
- Tel makası,
- Yangın söndürücü,
- Can Salı (kontrol tarihi ile),
- Fırtına floğu,
- Radar reflektörü,
- İşaret fişeği (Yarış İlanı Md. 6.2),
- Vardevela gerginliği,
- Çapa, zincir ve demirleme halatı,
- Yakıt,
- Su
kontrolleri yapılacaktır.”

BASKIN KONTROL

Bir de hatırlatma yapalım. TAYK tarafından yarış öncesi geçmiş yıllarda olduğu gibi marinalarda güvenlik kontrolü yapılmayacağı duyurulmuştu. Ancak bu kontroller Deniz Kuvvetleri Kupası ve DEYH yarışlarında start öncesi veya yarış bitiminde "baskın" şeklinde yapılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.