1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz Kuvvetleri'nden vatandaşlara eğitim seyri
Deniz Kuvvetleri'nden vatandaşlara eğitim seyri

Deniz Kuvvetleri'nden vatandaşlara eğitim seyri

Milli bayramlarda vatandaşların ziyaretine açılan Türk Savaş gemileri ilk kez Preveze Zaferinin 476. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gemi personeli aileleri, şehit yakınları,gaziler ile vatandaşlarla birlikte denize açılarak eğitim seyri gerçekleştirdi

A+A-

Dün Gölcük Deniz Üssü'nde Preveze Deniz Zaferi'nin 476. yıldönümü nedeniyle kapsamında silah sergisi, gemici oyunları, bando gösterisi düzenleyen Donanma Komutanlığı bugün de değişik bir etkinliğe imza attı.Daha önce sadece başta 30 Ağustos Zafer Bayramı olmak üzere bazı milli bayramlarda gemileri sivil vatandaşların ziyaretine açan Donanma Komutanlığı bugün de sivil vatandaşları ilk kez iki savaş gemisiyle eğitim seyrine çıkardı.

İzmit Körfezi'nde başlayıp Marmara Denizi'nde devam etmesi planan, ancak hava muhalefeti nedeniyle sadece İzmit Körfezi ile sınırlı tutulan bu eğitim seyrine Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, eşi İnci Kösele de katıldı. Seyre TCG Salih Reis ve TCG Gökova fırkateyleri personelinin eş ve çocukları, şehit yakınları, gaziler, bazı yelken kulubü başkan ve yöneticileri, Gölcük Esnaflarından temsilciler,mahallle muhtarları ile birlikte yaklaşık 200 sivil vatandaş katıldı.

Gölcük'ten saat 10.00 da hareket eden gemilerde önce birifing verildi. Ardından İzmit Körfezi Karamürsel açıklarında posta çantası alma ve verme eğitimi yapıldı. Hareket halindeki Deniz Kurmay Albay Levent Bingöl komutasındaki TCG Salih Reis ve Deniz Kurmay Kıdemli Binbaşı Resul Öztürk komutasındaki TCG Gökova fırkateynleri arasında posta çantası alış verişi yapıldı. Bu çalışmayı sivil vatandaşlarla birlikte Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele de izledi. İlk kez bir savaş gemisiyle denize açılan sivil vatandaşlar bu çalışmayı büyük bir ilgiyle izlerken bir çoğu gurur dolu sözler sarfederek denizcilerimize övgüler yağdırdı. Her iki gemide daha sonra yangın söndürme eğitimleri ile bir savaş gemisinde yapılması gereken diğer çalışmalar gerçekleştirildi.İlerleyen saatlerde de helikopter iniş ve kalkışları eğtimleri yapıldı. Egitim çalışmaları akşam saatlerine kadar devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.