1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Deniz Kuvvetleri'nin modernize edilen denizaltıları teslim edildi
Deniz Kuvvetleri'nin modernize edilen denizaltıları teslim edildi

Deniz Kuvvetleri'nin modernize edilen denizaltıları teslim edildi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 'TCG Doğanay' ve 'TCG Dolunay' isimli denizaltılarının savaş ve seyir sistemleri modernizasyonları tamamlanarak, teslim edildi.

A+A-

STM Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş'nin 4,5 yıldır sürdürdüğü denizaltı modernizasyon çalışmalarını tamamlandı. 'Ay Sınıfı' denizaltılar TCG Doğanay (S-351) ve TCG Dolunay'ın (S-352) modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın imkan ve kabiliyetlerine önemli katkı sağlandığı belirtildi. Türkiye'de sivil bir firmanın denizaltı modernizasyonunda ana yüklenici olması bakımından bir ilk olma özelliğini taşıyan proje kapsamında denizaltıların elektronik destek, hücum ve seyir periskopları ile atalet sistemleri modernizasyonu başarıyla tamamlandı. Projenin başarıyla tamamlanması, denizaltı projelerinde yerli sanayinin aldığı sorumluluğun gelişmesi bakımından da önem taşıdığı vurgulandı. Proje, 35 yılı aşkın süredir denizaltı inşa eden ve bu konuda büyük tecrübesi olan Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Tersanesinin iş-gücü ve bilgi desteği ile başarıya ulaştığı kaydedildi

BUGÜNÜN VE YARININ İHTİYAÇLARI İÇİN

Türkiye'yi çevreleyen denizler ve açık denizleri kapsayan alanlarda Türkiye'nin menfaatlerini korumak amacında olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, envanterindeki denizaltıların modernizasyonuyla bugünün ve yarının harekat ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Yetkililer, STM'nin yürüttüğü son teknolojiye paralel denizaltı modernizasyonlarının da bu hedefe ulaşmada önemli rol oynadığını dile getirdi. Başta Milli Gemi Projesi (MİLGEM) olmak üzere deniz platformlarında çok sayıda milli projenin sahibi olan STM, önümüzdeki dönemde de muhtemel yurt içi ve yurt dışı denizaltı projelerinde yer almasının hedeflendiği belirtildi.

'Ay Sınıfı Denizaltı Cihaz/Sistem Yenileme Projesi' kapsamında, STM, Sistem-Platform montaj ve entegrasyon faaliyetlerinin, Entegre Lojistik Destek (ELD), ve teknik yardım/destek hizmetleri sağladı. STM, devam eden 'Yeni Tip Denizaltı' projesinde de yerli katkının sağlanması için önemli görevler üstlendiği kaydedildi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1145 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.