1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Deniz Lisesi, kapılarını ilk kez basına açtı
Deniz Lisesi, kapılarını ilk kez basına açtı

Deniz Lisesi, kapılarını ilk kez basına açtı

Cezayirli Gazi Hasan Paşa’nın önderliğinde 1773 yılında temelleri atılan ve 1834’te Heybeliada’ya taşınan Deniz Lisesi Komutanlığı, ilk kez kapılarını basın mensuplarına açtı.

A+A-

Cezayirli Gazi Hasan Paşa’nın önderliğinde 1773 yılında temelleri atılan ve 1834’te Heybeliada’ya taşınan Deniz Lisesi Komutanlığı, ilk kez kapılarını basın mensuplarına açtı.

Tur kapsamında Deniz Kurmay Albay Murat Şirzai, tarihi komutanlık binasında gazetecilere okul ile ilgili bir brifing verdi. Okulun amacının “Millî eğitimin temel hedeflerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin öngördüğü amaçlara uygun olarak Deniz Harp Okulu eğitim-öğretimini takip edebilecek düzeyde akademik ve fiziki yeterliliğe sahip öğrenciler yetiştirmek” olduğunu belirten Albay Şirzai okulun vizyonunu ise, “İyi bir insan, iyi bir asker, iyi bir denizci olmanın temellerinin atıldığı, bilgi çağındaki gelişimi en üst düzeyde takip edebilecek seviyede öğrenci yetiştiren iyi bir eğitim kurumu olmaktır” şeklinde açıkladı.

Liseden mezun olan öğrencilerin, Tuzla’daki Deniz Harp Okulu’nun modern tesislerinde eğitim ve öğretime devam ettiğini belirten Şirzai, lisede, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca onaylanan, fen liseleri programları eğitimi seviyesinde, Harp Okulu’ndaki mühendislik eğitimini takip edecek şekilde desteklenen eğitim programlarının uygulandığını anlattı. Deniz Lisesi’nin parasız yatılı bir askeri okul olduğunu, lisede öğrencilerin ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını dile getiren Şirzai, “Okulun askeri yapısı var ama kolej eğitimi veriliyor. Almanca ve İngilizce öğretiliyor. Öğrencinin yüzme ve yelken sporları başta olmak üzere en az bir spor dalını iyi düzeyde bilmesi hedef olarak benimsenmektedir. Daha sıcak bir ilişkimiz var. Öğrenciyi şımartmadan ama disiplinli bir eğitim veriyoruz. 650 Türk öğrencimiz mevcuttur. Ayrıca Arnavutluk, Azerbaycan ve Kazakistan’dan toplam 28 misafir askeri öğrenci bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Okula ilişkin bilgiler veren Deniz Kurmay Albay Şirzai, daha sonra basın mensuplarına Deniz Lisesi Müzesi’ni gezdirdi. Dershane Binası’nda geometri ve müzik derslerine konuk olan gazeteciler daha sonra Öğretim Başkanlığı Binası’nda biyoloji laboratuvarında ders dinledi. Öğrenci yatakhaneleri de gezdirilen basın mensuplarına görsel lisan ve astronomi dershaneleri de tanıtıldı. Okulun bahçesinde tabura geçen öğrenciler, bando eşliğinde yemekhaneye sevk edildi. Komutan Şirzai’nin öğrencileri selamlaması ve denizcilik hakkında bilgi verildikten sonra edilen duanın ardından öğrenciler, basın mensuplarıyla birlikte öğle yemeği yedi.

Program öğrencilerin havuzda eğitim faaliyetleri yat, yelken ve kürekli teknelerin gösterisiyle son erdi.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1471 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.