1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Deniz sevdası beyaz perdede
Deniz sevdası beyaz perdede

Deniz sevdası beyaz perdede

Bu yıl 2. kez düzenlenen D-Marin Deniz Filmleri Festivali 28 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında 8 filmi ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşturuyor. Festival kapsamında bu yıl bir dizi söyleşi de yapılıyor

A+A-

D-Marin Turgutreis; kurmaca, belgesel ve animasyondan oluşan sinema filmleriyle bu yıl da deniz ve macera tutkunlarını Cinemarine Açıkhava Sineması’nda bir araya getiriyor. Naviga dergisiyle birlikte hayata geçirilen ve bu yıl ikinci kez düzenlenen D-Marin Deniz Filmleri Festivali, 28 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında deniz temalı sekiz filmi ücretsiz olarak Turgutreis'teki sinemaseverlerle buluşturuyor. 

2. D-Marin Deniz Filmleri Festivali, ülkemizin açıkhava sinemasına sahip tek marinası olan D-Marin Turgutreis’te düzenleniyor. Festival; denizi sadece mekân olarak kullanan değil onun öğreten, geliştiren, büyüten, korkutan, güldüren tüm yanlarını kısaca deniz yaşamını yansıtan filmlerden derlenen özel bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturma hedefi taşıyor. 

Festival kapsamında bu yıl, teması denizde geçen ya da denizin adeta bir aktör gibi rol aldığı bir dizi film izlenebiliyor. Etkinlik süresince açıkhava sinemasında gösterilecek filmler öncesinde sanatseverlerle tematik söyleşiler de gerçekleştiriliyor. 

Denizden ilham alan filmleri deniz tutkunlarıyla buluşturmak amacıyla yola çıkılan 2. D-Marin Deniz Filmleri Festivali kapsamında; “Kara Deniz” (Black Sea), “Büyük Mucize” (Big Miracle), “Küçük Denizkızı Ponyo” (Ponyo), “Wind”, “Maidentrip”, “Son Süngerci & Derinlerden Yansımalar” ve “Soul Surfer” sanatseverlere sunuluyor. 

Festival kapsamında gerçekleştirilen tematik söyleşilerin konuklarıysa; “Amatör Denizcilikte Acil Durum Seyri” ve “Mavi Uygarlık” kitaplarının yazarı Tümamiral (E) Cem Gürdeniz, Kuzey Kutup Dairesi’ni kendi yaptığı yelkenli tekneyle, tek başına geçen en yaşlı kişi olan Erkan Gürsoy, Orff çalgıları üretimi yapan Onur Erol, Extreme Sailing Series’te Türkiye’yi temsil eden Team Turx’ün kurucusu ve Bozburun Yat Kulübü’nün sahibi Edhem Dirvana, Osman Atasoy ile birlikte Uzaklar II yelkenlisiyle Güney Okyanusu üzerinden Antarktika’ya giderek bu seyri yapan ilk Türk kadını olarak tarihe geçen Sibel Karasu, “Sudaki İzler” belgesel kuşağını hazırlayıp sunan Savaş Karakaş, “Son Süngerci” Aksona Mehmet, Türkiye şampiyonu ve PWA dünya turu genel klasmanda altıncı olan Lena Aylin Erdil. 

2. D-Marin Deniz Filmleri Festivali kapsamında gösterilecek filmlerden “Kara Deniz”in başrolünde Jude Law var. Sevilen aktör, macera tarzındaki filmde, bir denizaltıyla define arıyor. Drew Barrymore ve Kristen Bell'in de aralarında bulunduğu Holywood sinemasının sevilen isimlerinin başrollerini paylaştığı “Büyük Mucize” de 2. D-Marin Deniz Filmleri Festivali'nin ilgi çeken filmleri arasında yer alıyor. 

Festival programının tek animasyonu Japonya’nın efsanevi manga ve animasyon sanatçısı, Time dergisinin “En Etkili İnsanlar” listesinde yer alan Hayao Miyazaki’nin imzasını taşıyor. “Küçük Denizkızı Ponyo”; insan olmak isteyen süs balığıyla 5 yaşındaki Sosuke’nin arkadaşlığını anlatıyor. 

Sinema tarihinin en etkileyici yelken yarışı sahnelerine sahip olan, gerçek olaylardan esinlenerek çekilen, yönetmenliğini Carrol Ballard’ın yaptığı “Wind” izleyicileri deniz üstünde adrenalin dolu bir yarışa davet ederken, 518 günde tekne ile dünya turunu tamamlayan en genç isim olan 14 yaşındaki Laura Dekker’in seyahat öncesi ve sonrası yaşadıklarını anlatan “Maidentrip” de özellikle belgesel meraklılarına hitap ediyor. Festivalde ayrıca ülkemizden de iki belgesel de yer alıyor: “Son Süngerci” ve “Derinlerden Yansımalar.” Köpekbalığı saldırısında tek kolunu 13 yaşında kaybeden sörfçünün gerçek yaşam öyküsünü anlatan “Soul Surfer” da programın dikkat çeken yapıtlarından biri. Etkinlik programı hakkında ayrıntılı bilgi www.denizfilmlerifestivali. com internet sitesinden alınabilir.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.