1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Deniz turizmi envanteri çıkarılıyor
Deniz turizmi envanteri çıkarılıyor

Deniz turizmi envanteri çıkarılıyor

Marmaris Deniz Ticaret Odası'nın, Güney Ege Kalkınma Ajansı 'dan (GEKA) hibe destek hakkı kazandığı "Marmaris Deniz Turizmi Envanter Çalışması" projesinin sözleşmesi imzalandı.

A+A-

Marmaris Deniz Ticaret Odasının, Güney Ege Kalkınma Ajansı 'dan (GEKA) hibe destek hakkı kazandığı "Marmaris Deniz Turizmi Envanter Çalışması" projesinin sözleşmesi imzalandı. Marmaris Deniz Ticaret Odası tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunulan 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında, kazandığı proje ile sorumluluk sahasının deniz turizmi envanterini çıkaracak. Proje 3 aylık bir çalışmayı kapsayacak ve çıkacak döküm bilgileri ile deniz turizminde sağlıklı bir istatistiki veri ortamı yaratılacak. Projenin bir diğer ayağında Marmaris koylarının tonozlamaya (tekne bağlamak amacıyla ucunda beton bloklarla deniz dibine sabitlenmiş zincirlerin döşenmesi ile kurulan sistem) ihtiyaç duyulan yerlerinin de tespit çalışması yapılmış olacak.

Marmaris Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi, GEKA’dan kazandıkları desteğin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Bu proje ile İMEAK Deniz Ticaret Odasının faaliyet bölgesindeki deniz turizmine ilişkin potansiyel ortaya konmuş olacaktır. Genel olarak ülkemizi ve özelde söz konusu destinasyonları ziyaret eden turistlerin önemli bir kısmının hem Türkiye, hem de bu bölgeleri seçme nedeni sahip olduğumuz kıyı şeridi ve deniz turizmi olanaklarıdır. Bu nedenle, gerçekçi bir şekilde kapsamı yeni tanımlanmış olan bu sektör için yürütülecek bir envanter çalışması hem turizmin hem de deniz turizminin gelişimi için hayati önemdedir. Bu doğrultuda Güney Ege Bölgesi bakımından düşünüldüğünde, Marmaris, Datça, Ula ve Köyceğiz’in turizm potansiyelini artırmada ve deniz turizmine yönelik stratejilerin geliştirilmesinde bu envanter çalışması önemli bir eksikliği gidermiş olacaktır” dedi.,

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1165 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.