1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Projesi
Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Projesi

Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Projesi

Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Korunan Alanlar ve Deniz ve Kıyı Koruma Alanları hakkında vatandaş algısının ölçülmesi çalışması tamamlandı.

A+A-

Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Köyceğiz-Dalyan, Gökova ve Foça Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgeleri'nde Korunan Alanlar ve Deniz ve Kıyı Koruma Alanları hakkında vatandaş algısının ölçülmesi çalışması tamamlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen proje kapsamında, Akdeniz Koruma Derneğince tamamlanan vatandaş algısının ölçülmesi çalışması, önümüzdeaki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

2009 yılından bu yana devam eden ve 2014 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanan projede, Köyceğiz-Dalyan, Gökova ve Foça ÖÇK Bölgeleri'nde yaşayan yerel halkın, balıkçıların ve turizmcilerin korunan alanlar ile DKKA'ya ilişkin farkındalıklarının ve algılarının ölçülmesi kapsamında 311 anket yapıldı.

Saha çalışmalarında, Foça ÖÇK bölgesinde 31 hane halkı, 18 turizm işletmecisi ve 61 balıkçı ile görüşüldü. Gökova ÖÇK bölgesinde 52 hane halkı, 38 turizm işletmecisi ve 20 balıkçı ile görüşmeler gerçekleştirilirken, Köyceğiz-Dalyan ÖÇK bölgesinde de 52 hane halkı, 19 turizm işletmecisi ve 20 balıkçı ile çalışma yürütüldü.

Ankette yerel halk, turizm işletmecisi ve balıkçıların sosyo-demografik özelliklerini, deniz ve kıyı koruma algılarını ve balıkçılığa kapalı alanlar konusundaki görüşlerini ölçmeye yönelik toplam 162 sorudan oluşan bir anket uygulandı.

Çalışmanın sonuçları uzmanlar tarafından değerlendirilerek rapor haline getirilecek. Rapor, tamamlanmasının ardından kamuoyuna da açıklanacak.

virahaber.com

Bu haber toplam 1153 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.