1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizciler Alsancak Limanı’ndaki iftarda buluştu
Denizciler Alsancak Limanı’ndaki iftarda buluştu

Denizciler Alsancak Limanı’ndaki iftarda buluştu

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle İzmir Alsancak Limanı Yolcu Rıhtımı’nda iftar yemeği düzenledi. Denizcilik camiasının büyük katılım gösterdiği iftar yemeği, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla gerçekle

A+A-

İftar yemeğine İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Mustafa Çalışkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Liman Başkanı Mustafa Çankaya, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç, Dokuz Eylül Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. Güldem Cerit, İzdeniz Genel Müdürü Salih Aslan, İzmir protokolü ve İMEAK DTO İzmir Şubesi üyeleri katıldı.

İftar yemeği öncesi bir konuşma yapan İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Geza Dologh, herkesin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı. Dologh, İzmir Limanı’nda iftarın artık geleneksel hale geldiğini söyledi. İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, katılımcıların 1 Temmuz Denizcilik Bayramı’nı ve Ramazan ayını kutlayarak, iftara katılan herkese teşekkür etti. Öztürk, “Limanlarımız arasında Türk bayraklı gemiler ile ticaret yapma hakkını kazandığımız Kabotaj Bayramı, Cumhuriyetimizin bize bıraktığı en önemli miras. 2007 yılından bu yana ise bu bayramı Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutluyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk, bize sadece kabotaj hakkını ve bu bayramı miras bırakmadı. Aynı zamanda Türk denizcilik sektörünün gelişmesinin tohumlarını attı. O’nun ‘Denizciliği Türk’ün milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ sözü, bir deniz feneri gibi yolumuzu aydınlatıyor” dedi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.