1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizcilik Çalıştayı başladı
Denizcilik Çalıştayı başladı

Denizcilik Çalıştayı başladı

Deniz Ticaret Odası tarafından; Ulaştırma, Deniz ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla düzenlenen Denizcilik Çalıştayı, sektör ve devlet temsilcilerinin katılımıyla başladı.

A+A-

Deniz Ticaret Odası'nın Ataköy Sheraton Otel'de düzenlediği çalıştaya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Denizcilik Müsteşarı Yardımcısı Özkan Poyraz, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, Deniz Ticareti Genel Müdürü Mustafa Çalışkan, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Mustafa Kırdağlı, İMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan ve denizcilik sektöründen 40 temsilci katılırken, çalıştay başlığı olarak, "Gemi İnşa, Limanlar ve Türk Ticaret Filosu" seçildi.

Sektörden katılımcıların kendi alanlarına ait problemleri tek tek dile getirdiği toplantıda, genel olarak sektörün ekonomik sorunları ele alındı. Bakan Lütfi Elvan toplantıya katılan temsilcilerin sorunlarıyla tek tek ilgilenirken, sektörün ve Bakanlığın sorunlar konusunda koordineli davranması gerektiğini ve geliştirilen çözüm önerilerinin ortak mutabakat çerçevesinde ele alınması gerektiğini vurguladı.

2023 hedefinde denizciliğin payı büyük​

Lütfi Elvan, Türkiye'nin 2023 hedefinde denizcilik sektörüne önemli bir sorumluluk yüklendiğini dile getirerek, devletin sektöre bakışı konusunda da fikir vermiş oldu. Gündemlerinde üç büyük denizde üç büyük liman yatırımı olduğunu söyleyen Elvan, bu yatırımlarla Türkiye'nin denizcilik konusunda marka haline geleceğini dile getirdi.

Sırada Sivil Toplum Çalıştayı var

Vira Dergisi'nin, Deniz Kültürü Derneği tüzel kişiliğiyle katılacak olduğu toplantının da müjdesini veren Lütfi Elvan, düzenlenecek yeni çalıştayda sektörde yer alan sivil toplum kuruluşlarının bir araya geleceğini söyledi.

resim-2.jpgresim-6.jpgresim-3.jpg

resim-5-001.jpg

resim-7.jpg

Fotoğraflar: Sevim Tarhan Atasoy

virahaber.com

Bu haber toplam 1846 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.