1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Denizi ilk defa gördüler
Denizi ilk defa gördüler

Denizi ilk defa gördüler

Afganistan ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği Sivas Afgan Polis Okulu'nda eğitim gören 126 Afgan bayan komiser adayı için Samsun gezisi düzenlendi. Komiser adaylarının birçoğu denizi ilk defa gördüklerini söyledi.

A+A-

2011 yılında Türkiye ile Afganistan arasında ikili uluslararası anlaşma gereği Afganistan'daki barışın ve huzurun kalıcı kılınması için kurulacak olan polis teşkilatının temellerini oluşturacak 10 bin polisin eğitimi için ili ülke arasında anlaşma yapıldı. Bu anlaşma çerçevesinde Japonya ve Nato'nun desteğiyle Sivas'taki Polis okulu Afgan Polis Okulu olarak eğitim veriyor.

Sivas'da eğitim gören Afgan kız öğrenciler için hafta sonu dolayısıyla Samsun gezisi düzenlendi. Bugün otobüslerle Samsun'a gelen Afgan öğrenciler için Samsun Baüyükşehir Belediyesi tarafından kahvaltılı deniz turu düzenlendi. Samsunum1 adlı gemi ile denize açılan Afgan öğrenciler hayatlarında ilk defa gördükleri denizin tadını çıkartıp, ellerinde cep telefonu, fotoğraf makinesi ve taplerleri yardımıyla Karadeniz ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Gezi hakkında bilgi veren Sivas Afgan Polis Okulu Müdür Yardımcısı Nursal Bilkay, "Okulumuzda şuana kadar 2 bin polis eğitim gördü. Halen 225 bayan öğrenci eğitim görmektedir. 4 aylık eğitimin sonunda komiser yardımcısı olarak ülkelerinde polis teşkilatlarına katılacaklar. Buradaki bizim eğitimde temel amacımız demokratik değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı suç ve suçlu ile etkin mücadele edecek polis yetiştirmek. Türkiye'de 200'ün üzerinde uzman personelin eğitim verdiği bu proje ile Afgan halkına tarihten gelen dostluğumuzla ilgili bu desteği sağlamaktayız. Bu kapsamnda Samsun iline öğrencilerle gezi düzenledik. İlk defa Deniz Gören öğrenciler çok mutlu oldular" dedi.

Gezi kafilesinde bulunan ve kardeşi Fariba Amir (19) ile birlikte eğitim alan Afgan vatandaşı Nuriye Amir (20) ise Sivas'ta eğitim görüp ülkelerinde hizmet edeceklerini belirterek, ilk defa deniz gördüklerini için Samsun gezisinden çok mutlu olduklarını söylediler.

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1322 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.