1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Denizi kirleten gemiyi kuleye şikayet etti
Denizi kirleten gemiyi kuleye şikayet etti

Denizi kirleten gemiyi kuleye şikayet etti

Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmak için alçalan bir pilot, denize sintine boşaltan bir gemiyi görünce kule ile irtibat kurarak ilgili yerlere bildirilmesini istedi.

A+A-

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na cuma günü inişe geçen bir yolcu uçağının pilotu, Marmara Denizi'nde bir geminin sintine boşalttığını havadan görerek denizin kirletilmesine kayıtsız kalmayarak görevlileri harekete geçirdi. Konuyla ilgili kule görevlisini bilgilendiren duyarlı kaptan pilot, Pegasus Hava Yolları'nın geçtiğimiz şubat ayında Kharkov-İstanbul seferini yaparken Ukraynalı hava korsanı Artem Kozlov tarafından Soçi'ye kaçırılmak istenen Pegasus Havayolları uçağının kaptan pilotu İlyas Karagülle çıktı. Karagülle kaptanın denizi kirleten geminin yerini bildirmesi üzerine Sahil Güvenlik ekiplerinin gemiyle ilgili çalışma başlattığı öğrenilmişti.

PİLOT KULE KONUŞMASI

Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişteki Pegasus Havayolları pilotu Kaptan pilot İlyas Karagülle, kule görevlisine "Efendim kısaca bir bilgi vermek istiyorum. Denizde en son gemi sintine boşaltıyor. Lütfen bunu ilgili yerlere söyler misiniz?" bilgisine kule görevlisi "Hemen ilgileneceğim" cevabını verdi. Daha sonra pilot tarafından kuleye yer tarifi yapıldı. Pilot, "Yaklaşık 3 mil gerimizde kaldı en güneydeki gemi diyebilirsiniz Marmara Denizi'nde en güneydeki gemi" bilgisi paylaşılması üzerine ilgili birimlere bilgi verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1648 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.