1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Denizlerdeki canlı yaşamı artık cebinizde
Denizlerdeki canlı yaşamı artık cebinizde

Denizlerdeki canlı yaşamı artık cebinizde

10 yıldır dünyanın farklı denizlerinde dalarak canlıları görüntüleyen Mert Gökalp, akıllı telefonlar ve tabletler için bir program geliştirdi.

A+A-

Doğa Rehberi (Deniz Canlıları) adıyla yayınlanan programla denizlerin bilinmeyen canlılarının fotoğraf, video ve yaşam bilgilerine ulaşılıyor.Türkiye dışında Mısır, İtalya, İspanya, Fransa, Hırvatistan ve Yunanistan gibi farklı Akdeniz ülkelerinde derinlere dalarak canlıları görüntüleyen Mert Gökalp, 11 farklı guruptan 510 tür sualtı canlısını inceledi. Akdeniz’in yanı sıra Ege Denizi, Adriyatik Denizi, Karadeniz ve Marmara Denizi’ndeki sualtı yaşamını temsil eden canlıları görüntüleyen Gökalp, 2 metreden 80 metreye kadar dalışlar yaptı.

Cep telefonu kullanımı ilham oldu

Deniz ve doğaseverlerin teknolojiyi kullanarak sualtı canlılarını tanımasına yardımcı olmayı amaçladığını söyleyen Gökalp, “Bu çalışma Avrupa’da ve Türkiye’de deniz canlılarına dair yapılan ilk dijital doğa rehberi. Denizlerimizi yeterince tanımıyoruz. Bir sürü yanlış bilgi ile deniz canlılarından korkuyoruz. Cep telefonuyla denizleri tanımak isteyenlere ilham olabilirsem bir Türk deniz biyoloğu olarak mutluluk duyarım” dedi. İngilizce ve Türkçe yayınlanan Doğa Rehberi-Deniz Canlıları dünyanın her yerindeki doğaseverler tarafından akıllı cep telefonlarına ve tabletlere 7 dolar karşılığında yüklenebiliyor. Programda 5 bin fotoğraf ve 200 video yer alırken, deniz memelilerinden (yunus, balina) balıklara, mercanlardan kabuklu hayvanlara kadar pek çok canlı türünü kapsıyor.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.