1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizlerdeki tecrübemiz askeri doktrine dönüştürülüyor
Denizlerdeki tecrübemiz askeri doktrine dönüştürülüyor

Denizlerdeki tecrübemiz askeri doktrine dönüştürülüyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ‘deniz haydutluğu’ ile mücadele tecrübesini, dünya ordularına bir ‘askeri doktrin’ olarak hediye etmeye hazırlanıyor.

A+A-

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ‘deniz haydutluğu’ ile mücadele tecrübesini, dünya ordularına bir ‘askeri doktrin’ olarak hediye etmeye hazırlanıyor. Uluslararası Deniz Güvenlik Doktrini (Multinational Maritime Security Interagency Doctrine) 2015 yılı içerisinde yayımlanacak.

Muğla Marmaris’teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Güney Görev Grup Komutanlığı’nın karargâh binası içerisinde kurulan Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi (ÇUDGMM) tarafından hazırlanan doktrin çalışması, ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili tüm paydaşların katkısına açıldı.

2012 YILINDA ÇALIŞMA BAŞLADI

Askeri doktrin çalışması, 2012 yılında başladı. ÇUDGMM tarafından önceki dönemlerde icra edilen faaliyetlerde yer alan NATO, AB, IMO, Regional Cooperation Agreement On Combating Piracy and Armed Robbery Against Ships in Asia (ReCAAP) ile çeşitli üniversitelerin sağladığı katkılar neticesinde doktrinin kapsamı belirlendi. Taslak doküman Ekim 2014’te Marmaris’te yapılacak 3. Deniz Güvenliği Çalıştayı’nda sunulacak.

ÇUDGMM, 30 Temmuz 2012 tarihinde ulusal, 12 Kasım 2012 tarihinde ise uluslararası faaliyete başladı. Ana faaliyet alanları olarak deniz güvenliği, deniz güvenlik harekâtı, deniz ulaştırması ve liman güvenliği, denizde terörizm ile mücadele, kuvvet koruma, deniz haydutluğu ile mücadele, denizden kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi gibi konular belirlendi.

29 ÜLKEDEN 131 ASKER KURS GÖRDÜ

Kuruluşundan bugüne ÇUDGMM’de çeşitli konulara ilişkin 6 tane kurs düzenlendi. Bu kurslarda 29 ülkeden 131 kursiyerin katılımıyla 182 saat nazari, 14 saat fiili ve 25 saat masabaşı tatbikatı şeklinde ders icra edildi. Bu kurslarda 28’i yabancı olmak üzere toplam 66 öğretim elemanı eğitim verdi. Bu yıl içinde ise toplam 5 kurs yapılması planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1816 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.