1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizli'de göletlere 25 bin yavru balık bırakıldı
Denizli'de göletlere 25 bin yavru balık bırakıldı

Denizli'de göletlere 25 bin yavru balık bırakıldı

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Aydoğdu ve Saklıgöl Göletlerine 25 bin adet pullu sazan balığı yavrusu bırakıldı.

A+A-

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Aydoğdu ve Saklıgöl Göletlerine 25 bin adet pullu sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılı balıklama programı çerçevesinde,Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve eğitimEnstitüsü Müdürlüğü tarafından Denizli’ye 25 bin adet pullu sazan balık yavrusu balık gönderildi. Düzenlenen tören ile balıklar Aydoğdu ve Saklıgöl Göletlerine bırakıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, "Türkiye’de balıklandırma çalışmaları ile yetkili kurumun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olduğunu vurgulayarak bu çerçevede yapılan çalışmalar ile doğal stokların ıslahı ve geliştirilmesi göl ve göletlerimizdeki balık popülasyonunun zenginleştirilmesinin amaçlandığını, balıklandırma programı kapsamında, İlimizdeki mevcut göl ve göletlere ekonomik değere sahip sazan balığı gibi türlerle balıklandırma çalışmalarının devam edeceğini, bu kapsamda da amatör-sportif balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımızın duyarlı davranarak, su ürünleri av yasaklarına uymaları ve bu alanların korunması gerektiğini" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1512 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.