1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DENTUR Avrasya yeni gemileri için Scania ile anlaştı
DENTUR Avrasya yeni gemileri için Scania ile anlaştı

DENTUR Avrasya yeni gemileri için Scania ile anlaştı

İstanbul’da deniz ulaşımının önemli isimlerinden DENTUR Avrasya yeni yapılacak teknelerinin motorları için Scania Deniz Motorları ile sözleşme imzaladı.

A+A-

İstanbul ulaşımında deniz yolu ile alternatif yaratan DENTUR Avrasya, teknelerini Scania deniz motorları ile güçlendirerek tekneleri daha hızlı ve güvenli yolculuk hedefine emin adımlarla yürüyor.

Beykoz Lacivert Restaurant’ta DENTUR Avrasya ve Scania gerçekleşen imza törenine DENTUR Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül, DENTUR Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şişman, DENTUR Avrasya Grup Ulaşım Danışmanı Mustafa Ilıcalı, DENTUR Avrasya Genel Müdürü Ünsal Savaş, Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin ve Scania Endüstriyel ve Deniz Motorları Satış Müdürü Mert Benli katıldı.

Scania Deniz Motorları ile DENTUR arasında ilk etapta 8 motoru kapsayan anlaşma çerçevesinde 13 litrelik 400 beygir gücünde Scania Deniz Motorları, DENTUR Avrasya Grup’a teslim edilecek.

STANDARTLARI YÜKSELTİYORUZ

DENTUR Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül İstanbul halkına modern tasarımlı engelli dostu gemileri ile daha çağdaş, hızlı, güvenli ve konforlu hizmet vermeyi amaçladıklarını, İstanbul trafiğini azaltmak, denizin toplu ulaşımdaki payını artırmak için 14 adet ‘’double ended’’ yeni gemi yaptıklarını kaydederek şunları söyledi;

“Trafiğin çevreye olan olumsuz etkisini azaltmak için İstanbul siluetine uygun tasarlanmış, modern hatlara sahip yeni nesil gemilerimizde sessiz ve emisyon oranı düşük çevreci motorlar kullanmayı planladık. Yeni teknelerimizin özgün tasarımları yakıt ekonomisine önemli katkılar sağlarken, Scania deniz motorları ile bu tasarrufu daha da arttırmayı hedefliyoruz. Yeni motorları sadece yeni teknelerimizde değil, tüm filomuzda  kullanmayı planlıyoruz. Böylelikle Boğaz’da çalışan tüm teknelerimiz en modern teknolojiye sahip olarak, yolcularına keyifli yolculuklar yaşatacak.”

SCANİA DENİZDE DE İDDİALI

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, İstanbul gibi büyük metropollerde alternatif ulaşım yollarının önemine dikkat çekerek “Deniz ulaşımı bu alternatiflerden en önemlisi. Yoğun kara trafiğinin yaşandığı İstanbul’da deniz ulaşımı üzerinde önemle durulması gereken bir konu. Scania olarak kara taşımacılığında olduğu gibi, deniz ulaşımında da, Türkiye denizlerinde çalışan tüm firmalara çözüm ortağı olmak istiyoruz. Ürettiğimiz motorlar ile hem sağlamlık, hem de teknolojik yeniliklerin bütünü sunuyoruz” dedi. Eksin sözlerine şöyle devam etti; “İstanbul’un trafik sorununa karşı bulunabilecek çarelerin başında deniz ulaşımı geliyor. Dentur Avrasya bu açıdan çok önemli bir hizmet vermekte. Dentur Avrasya’ya bu hizmetinde Scania’yı tercih etmesinden dolayı teşekkür ederiz. Scania olarak sadece karayolunda değil, taşımacılığın tüm alanlarında yer almak istiyoruz. Bugün de yolcu taşımacılığı alanında bir anlaşma imzalıyoruz. Bu anlaşmanın yolcu taşımacılığı hizmeti veren ve Dentur Avrasya ile uzun soluklu olmasını dilerim” dedi.

YENİ NESİL YOLCU GEMİSİ PROJESİ ÖZELLİKLERİ

37 metre ve 350 kişi kapasiteli Yeni Nesil Yolcu Gemisi Projesi’nde gemilerin

  • Çevreye Duyarlı (Emisyon oranı düşük, sessiz motor  )
  • Ekonomik (% 54 yakıt tasarrufu)
  • Hızlı (% 40 zaman  tasarrufu)
  • Yüksek manevra kabiliyetli (azimut pervane sistemi )
  • Konforlu
  • İşletme maliyetleri düşük
  • Güvenli (artırılmış görüş mesafesi )
  • Engelsiz Taşımacılık ( özel tasarım yolcu biniş-iniş platformu ) hedeflenmiş.

 

1111111111111.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.