1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Destek gemisi ’Levory Ivory’ Selah Tersanesi'nde denize indirildi
Destek gemisi ’Levory Ivory’ Selah Tersanesi'nde denize indirildi

Destek gemisi ’Levory Ivory’ Selah Tersanesi'nde denize indirildi

Tuzla’da, Selah Tersanesi’nde inşa edilen 90 metre uzunluğundaki platform destek gemisi İtalya’ya gönderilmek üzere denize indirildi.130 işçinin bir yılda hazır hale getirdiği gemi, petrol platformlarına malzeme taşıyacak.

A+A-

Tuzla’da, Selah Tersanesi’nde inşaa edilen 90 metre uzunluğundaki platform destek gemisi İtalya’ya gönderilmek üzere denize indirildi. 130 işçinin bir yılda hazır hale getirdiği gemi, petrol platformlarına malzeme taşıyacak. 

Selah Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Selah, İtalyanlar için ’Levory Ivory’ isimli gemiyi sahiplerine teslim etti. Gemi hakkında bilgi veren Selah, ’90 metre boyundaki bu platform destek gemimiz, petrol platformlarına hizmet veren oldukça teknik bir yapıya sahip, ortasında havuzu bulunan, içinden denize ekipman indirilebiliyor. Her türlü deniz dibi taraması yapıyor. Dalgıç indiriyor ve bulunduğu bölgede kendini sabit kılabiliyor. Bir takım özelliklere sahip anahtar teslimi olarak yapılmakta olan bu tür platform destek gemileriyle muazzam bir işbirliği, ve bunun arkasında yatan çözüm ortaklarımız dediğimiz yıllardır birlikte çalıştığımız arkadaş ve tedarikçilerimizin bize sağladığı desteklerle ancak bu rekabetçi pazarda pay almaya sahip olabiliyoruz. Zamanından önce gemiyi bize teslim eden mühendis ve işçi arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Askeri gemilerde de iddiamızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmalardan sonra, sırada yapılmayı bekleyen iki geminin de törenle ilk kaynakları atıldı. İtalyan konuklar ve Erkan Selah, yapımı tamamlanan Levory Ivory isimli gemiyi kurdele keserek denize indirdi. 

tuzla.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 3331 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.