




Antalya'da, sabahın erken saatlerinde şiddetli yağmur ve fırtına başladı. Okulların 1 gün tatil edildiği Antalya'da, sabah başlayan fırtına etkisini göstermeye başladı.
Kentin Konyaaltı sahilinde dev dalgalar oluşurken bazı arabalar yollarda kaldı. Elektrik tellerinin koptuğu, ağaçların devrildiği Antalya'da fırtınanın şehir merkezi ve tüm ilçelerinde etkili olacağı, hızı zaman zaman 100 kilometrenin üzerine çıkacağı bildirilirken, fırtına ile birlikte yağışın devam edeceği ifade edildi. Antalya'da aşırı yağış sonucu metrekareye
Bu arada, Antalya taraflarında olan Konya'nın Taşkent ilçesinde de fırtına ve aşırı soğuklar olduğu, Taşkent Belediyesi'nden sabah yapılan anonsla okulların bugün tatil edildiği belirtildi.
Manavgat'ta Fırtına Ve Yağmur, Hayatı Olumuz Etkiliyor
Antalya'nın Manavgat ilçesinde şiddetli fırtına ve sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. İlçede dün gece 22.00 sularında başlayan fırtına ve yağmur etkisini sürdürüyor.
Antalya Valiliği'nin fırtına ve sağanak yağış uyarıyla birlikte Manavgat Barajı'nın kapakları açıldı. Baraj kapaklarının açılmasıyla Manavgat Irmağı'nda su seviyesi yükseldi. Irmağın yakınlarındaki işyerleri sular altında kaldı. Irmağın sularının bastığı Cafe Şamdan'ın İşletme Müdürü Zühal Bakır, bu sefer erken davranarak işlemeye ait eşyaları sel suyuna kaptırmadıklarını söyledi. Bakır, "İşletmemizi 4 ay içinde 5'nci kez su bastı. Su taşkınları bize bu yıl çok bunalttı. Çok yorulduk. Madden ve moral düşüklüğü olarak çok yorulduk. Çok zarar gördük." dedi.
Manavgat Belediyesi temizlik işlerinde çalışan Mustafa Gül de sabah saat 05.30'dan itibaren fırtına ve sağanak yağışı altında temizlik yaptığını söyledi. Temizlik yaparken çok üşüdüğünü belirten Gül, evine ekmek götürmek için yağmura da soğuğu da katlanmak zorunda olduğunu kaydetti.
Öte tandan Manavgat Botçular Derneği(MBD) Başkanı Ramazan Taş da ırmakta su seviyesinin yükselmesi üzerine botçuları uyardı. Taş, botçuların botlarını sel suyuna kaptırmaması için sıkı sıkıya bağlaması uyarısında bulundu. Manavgat Belediyesi de belediye hoparlöründen yaptığı anonslarla fırtına ve sağanak yağışa karşı vatandaşları uyarıyor.
Edirne-Kırklareli Karayolu Ulaşıma Kapandı
Edirne'de aşırı yağış nedeniyle Oğulpaşa Deresi'nin taşması sonucu Edirne-Kırklareli arasındaki D-20 kara yolu ulaşıma kapandı.Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, son bir haftadır metrekareye
Taşan Dereler Tunca Nehri'nin Debisini Yükseltti
Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Tunca Nehri'nin debisinin 128 metreküp/saniye, Meriç Nehri'nin debisinin 157 metreküp/saniye ve Arda Nehri'nin debisinin ise 150 metreküp/saniye olarak ölçüldüğünü bildirdi.
Yetkililer, aşırı yağış nedeniyle taşan derelerin fazla sularının aktığı Tunca Nehri'nin debisinin arttığı belirtildi. Tunca Nehri'nin taşması sonucu tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi mevkisindeki Kanuni ve Fatih köprülerinde de ulaşım sağlanamıyor.Yetkililer, yağışların devam etmesi halinde Tunca Nehri'nin debisinin daha da artması ihtimaline karşı gerekli önlemlerin alındığını kaydettiler.
Tekirdağ'daki Yağış
Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine bağlı Çene Köyü Deresi'nin taşması sonucu dün akşam ulaşıma kapatılan Tekirdağ-Hayrabolu arasındaki yol, kontrollü olarak ulaşıma açıldı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, taşan dere sularının yolu kapatması nedeniyle gece boyunca bölge trafik ve jandarma ekipleri, yolda nöbet tutarak, araç geçişlerine izin vermedi.
Gece saatlerinde yağışın dinmesiyle Tekirdağ-Hayrabolu arasındaki yol, büyük araçların geçişine kontrollü olarak açıldı. Öğle saatlerine doğru ise yolun tamamen araç trafiğine açılacağı bildirildi.
Çene Köyü Muhtarı Tuncay İrik, taşan dere sularının köye ulaşmasıyla ahırların boşaltıldığını belirterek, ancak gece saatlerinde yağmurun dinmesiyle bir tehlike yaşamadıklarını söyledi.
Derenin bulunduğu ova bölgesindeki yaklaşık 3 bin dekar ekili alan ile otlak olarak kullanılan meranın sular altında kaldığını ifade eden İrik, suların çekilmesinin ardından arazilerindeki zararın belli olacağını kaydetti.
Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü, son 24 saatte metrekareye
Yetkililer, Tekirdağ ve ilçelerinde yer yer yağış beklendiğini, ancak etkili bir yağış olmayacağını ifade ettiler.
İzmir Yağmura Teslim
İzmir'de, gece boyunca yağan yağmur nedeniyle bir çok ilçede ev ve iş yerlerini su bastı. Dün sabah saatlerinde başlayan ve gece de aralıksız devam eden sağanak, şehirde hayatı olumsuz yönde etkilerken vatandaşlar yaşanan su baskınlarının sorumlusu olarak belediyeleri gösterdi.
Sabah saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden yağış nedeniyle İzmir genelinde bazı ev ve iş yerlerinin giriş katlarını su bastı. Konak, Balçova, Karşıyaka, Buca, Güzelbahçe ve Bayraklı ilçelerinde sokaklarda biriken sular, ev ve iş yerlerine doldu. Evlerini su basan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, ellerindeki plastik leğen, tas ve kovalarla evlerine dolan yağmur sularını dışarı atmaya çalıştı. Rögar kapaklarının tıkanması yüzünden suların biriktiği yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Yağış sebebiyle Melez deltasının çevreyoluna taşması sonucu Altınyol caddesine polis kontrolünde trafik akışı sağlandı. İtfaiye, su basan ev ve işyerlerindeki suları çekerken belediye ekipleri suların kapattığı yolları açmak için yoğun çaba sarf etti. Taşma ihtimali bulunan dere yatakları polis ekipleri tarafından sık sık kontrol edilirken dere yatağı çevresindeki vatandaşlar su taşkınına karşı uyarıda bulundu. Evlerini su basan vatandaşlar, "Her yağmurda bu ızdırabı çekiyoruz. Altyapı sorunu bir türlü çözülemediği için bu haldeyiz. Belediyeler gerekenleri yapmıyorlar. Bir an önce yetkililerin bu sorunu çözüme kavuşturmalarını istiyoruz" diye konuştu.
Belediye tarafından yapılan açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 180 personel, 40 araç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) 120 personel, 35 araçla, Belediye Fen İşleri ile İzbeton Genel Müdürlüğü'nün de tüm personeliyle il ve ilçelerde su baskınına uğrayan ev ve iş yerlerinde çalışma yapıldığı belirtildi. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, metrekareye 100 kilogramdan fazla yağış düştüğünü ifade etti. Etkili ve kuvvetli yağışın gün boyu devam edeceğini ve akşam etkisini kaybedeceğini belirten yetkililer, vatandaşların tedbir almasını istedi. Öte yandan, Konak ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Yuvarlanan bir kaya parçası Ballıkuyu 1105 sokak numara 7'deki bir evin duvarının yıkılmasına neden olurken, olayda eve misafirliğe gelen Sevda Uzunkız (41) isimli kadın, çarpmanın etkisiyle yıkılan duvarın altında kalarak yaralandı. AKS ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Uzunkız, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi deldilerek evine gönderildi. 8 aylık çocuğu olduğu öğrenilen Sevda Uzunkız'ın işsiz eşi Cevdet Uzunkız, eşi ile misafirliğe gittiklerini, salonda çay içerken olayın meydana geldiğini söyledi.
Turgutlu'da Etkili Yağış
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dün gündüz saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkili olan yağmur nedeniyle Çepnidere Köyü'nden geçen dere taştı, çok sayıda ev ve ahırı su bastı.Saat 02.00 sıralarında taşan dere, köydeki yaklaşık 10 ev ile bazı ahır ve bahçelere su basmasına neden oldu. Turgutlu İtfaiyesi, Turgutlu Belediyesi Fen İşleri, jandarma ve köylülerin müdahalede bulunduğu sel, dere yataklarının temizlenmesinin ardından çekildi.Selde, ev ve ahırların yanı sıra köyün yollarında hasar meydana geldiği bildirildi. Yetkililer, köydeki hasar tespit çalışmalarının bugün yapılacağını belirtti.Öte yandan Turgutlu şehir merkezindeki Acarlar Mahallesi'nde de bir evi su bastı.
İzmir'de Toprak Kayması
Konak ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Yuvarlanan dev bir kaya parçası tek katlı bir evin duvarının yıkılmasına neden olurken, olayda eve misafirliğe gelen Sevda Uzunkız (41) isimli kadın belinden yaralandı. AKS ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan kadın tedavisinin ardından Taburcu edildi. Edinilen bilgiye göre olay dün akşam saat 22.00 sıralarında Ballıkuyu 1105 sokak numara 7'de meydana geldi. 1 çocuk babası işsiz Osman Alisırat (46) ve eşi Dilek Alisırat'ın evine misafirliğe gelen Sevda Uzunkız salonda çay içerken gün boyunca devam eden şiddetli yağmur nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Kayalıkların alt tarafından bulunan evin üzerine kopan dev kaya parçası yuvarlandı. Çarpmanın etkisiyle evin duvarı yıkıldı. Duvarın altında kalan Sevda Uzunkız isimli kadın belinden yaralandı. Ev sahipleri durumu itfaiyeye ve polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen AKS 110 ekipleri yaralı kadını Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisindeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın şokunu üzerinden atamayan genç kadının kocası Cevdet Uzunkız, "Çok korktuk. Ev her an yıkılabilir. Başka kalacak yerimiz de yok. Yetkililerden yardım istiyoruz. Bize kalacak başka bir yer verilsin" diye konuştu.
Muğla'da Etkili Yağış
Muğla'da etkili olan sağanak yağış sonucu Karabağlar Yaylası'nda, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Ekipler, evlerinde mahsur kalan 3 kişiyi güçlükle kurtardı.
Muğla'da dün sabah başlayan ve aralıklarla süren etkili yağış nedeniyle Karabağlar Yaylası'nda su baskınları yaşandı. Bölgede bulunan tarım arazileri su altında kaldı. Yaşanan su baskınları nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için itfaiye ile Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma ekipleri, çalışma başlattı.
Vatandaşlardan gelen yardım talepleri doğrultusunda, Karabağlar Yaylası'nın Kırkahvesi mevkisine gelen Muğla Belediyesi itfaiye ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma ekipleri, su baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan Süleyman, Gülizar ve Yüksel Batman'ın bulunduğu eve zodyak botlarla ulaştı.
Evlerinde mahsur kalan 3 kişiyi sırtlarında bota taşıyan ekipler, 3 vatandaşı güvenli bir noktaya ulaştırdı. Evinde mahsur kalan Sadık Boyacı (70) ise ekiplerin yoğun çabasına rağmen evi terk etmedi.
Bu arada, Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle kente son 24 saatte metrekareye
Yağmur Ve Kar Suları Heyelana Yol Açtı
Bursa'da son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle oluşan heyelanda, 5 kişinin yaşadığı evin terasına kaya parçaları ve toprak yığını düştü.
Alınan bilgiye göre, Uludağ'ın yamaçlarındaki Alaaddin Mahallesi Cilimboz Sokak'ta oturan Emine Üstüntaş, birlikte yaşadığı oğlu, gelini ve 2 torunuyla birlikte sabah saatlerinde büyük bir gürültüye uyandı. Korkuyla dışarı çıktıklarında evlerinin terasında ve sokak üzerinde kaya parçaları ile toprak yığını gören ev sakinleri, durumu belediye ekipleri ve polise bildirdi.
Olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yağmur ve kar suları nedeniyle oluşan heyelanın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemi aldı. Bölgedeki evler, tedbir amaçlı boşaltıldı.
Olayın şokunu atlatamayan ve konuşmakta güçlük çeken Emine Üstüntaş, sabah saat 5.30 sıralarında heyelanın gürültüsüyle uyandıklarını belirterek, ''Deprem oluyor sandık. Korkuyla uyandık. Tepelikten kopan kaya parçaları ve toprak yığını evimizin terasına düştü. Halen heyelan küçük küçük devam ediyor. Üstümüzdeki ev de her an tepemize inebilir'' dedi.
İtfaiye ekibinden görevliler, inceleme için belediyeden görevli beklediklerini ifade ederek, yapılacak araştırmadan sonra bölgede gerekli çalışmaların yapılabileceğini kaydetti.
Meteorolojiden Uyarı
Meteoroloji kuvvetli rüzgar uyarısında bulunarak soba ve doğalgaz zehirlenmeleri konusunda vatandaşları uyardı.
Meteoroloji kuvvetli rüzgar uyarısında bulunarak soba ve doğalgaz zehirlenmeleri konusunda vatandaşları ve yetkilileri uyardı. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Akdeniz kıyılarında görülecek kuvvetli rüzgarın yarın öğlen saatlerine kadar etkili olacağı belirtildi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan 'meteorolojik' uyarıya göre, rüzgârın, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olmak üzere, ülkemiz genelinde güneyli yönlerden esmesi bekleniyor.
İlgililer ve vatandaşların soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.
Kış aylarında sıkça rastlanan sobadan sızan gazdan zehirlenme olaylarının önüne, bilinçli soba kullanımı ile geçilebileceği belirtilen açıklamada, yanan sobaların, yatmadan önce tamamen söndürülmesi ve içindeki yanmış, yarı yanmış kömür, odun gibi yakacak malzemelerin dışarıya çıkartılması uyarısında bulunuldu.
Lodos, fırtına gibi hava sirkülâsyonunun olumsuz olduğu koşullarda sobaların yakılmaması gerektiği kaydedildi.
Sabah



















