1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dışişleri'nden silahlı gemi açıklaması
Dışişleri'nden silahlı gemi açıklaması

Dışişleri'nden silahlı gemi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Yemen karasularında 6 Temmuz günü ele geçirilen silahlarla ilgili yapılan haberler hakkında yazılı açıklama yaptı.

A+A-

Dışişleri Bakanlığı, Yemen karasularında 6 Temmuz günü ele geçirilen silahlarla ilgili yapılan haberler hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk limanlarından ayrılan yabancı bandıralı Svetla isimli gemiye, Yemen sahil güvenlik ekipleri tarafından, 6 Temmuz günü Hudeyde açıklarında bir operasyon düzenlendiği öğrenildiği hatırlatılarak, "Gemide yapılan aramada yakalanan ve yasadışı yollardan Yemen'e sokulmasının planlandığı anlaşılan kurusıkı silahlara el konulduğu, aralarında Türk uyrukluların da bulunduğu öğrenilen mürettebatın ise gözetim altına alındığı bildirilmiştir. Olayla ilgili olarak Yemen makamlarınca başlatılan soruşturma devam etmekte olup, Türk mürettebatın durumu Sana Büyükelçiliğimizce yakından takip edilmektedir" denildi.

Son aylarda Yemen'de vuku bulan ve Türkiye çıkışlı olduğu iddia edilen silah kaçakçılığı olayları üzerine iki ülke arasında güvenlik diyalog ve işbirliğinin sıkılaştırıldığına dikkat çeken açıklamada, "Konunun tüm boyutları ile soruşturulması amacıyla Yemen makamlarıyla gereken her türlü işbirliğine devam olunacaktır. Türkiye, içinde bulunduğu geçiş ve dönüşüm sürecinde Yemen'in istikrar ve güvenliği ile dost ve kardeş Yemen halkının esenlik ve refahına yönelik kararlı desteğini sürdürecektir" ifadeleriyle son buldu.

İşte silahla yakalanan geminin özellikleri

Gemi Tipi: General kargo
Yapım Yılı: 1977
Boy x Genişlik: 64 m X 11 m
Gross Tonnage: 945, Detveyt: 1473 ton
Kaydedilen Hız 7.5 / 7.1 knots
Bayrak: Comoros

svetla3.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.