1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Divephone, Design Turkey 2014’te “İyi tasarım” ödülü aldı
Divephone, Design Turkey 2014’te “İyi tasarım” ödülü aldı

Divephone, Design Turkey 2014’te “İyi tasarım” ödülü aldı

Endüstriyel Tasarımcı Mete Mordağ tarafından Innovasub markası için tasarlanan Divephone, Türkiye’nin en önemli tasarım ödüllerinden Design Turkey 2014’te “İyi Tasarım” ödülü aldı.

A+A-

Cep telefonlarını dalış bilgisayarına dönüştüren Divephone, inovatif yaklaşımı ve sualtına yakışan akıcı hatları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Yazılım ve tasarımı ile dalış dünyasına bir ilki sunan Innovasub Divephone, iTunes veya Google Play üzerinden indirilen basit bir aplikasyon sayesinde cep telefonlarını piyasadaki en gelişmiş dalış bilgisayarlarının çok daha ötesinde bir dalış bilgisayarına dönüştürüyor. Divephone, 80 metreye kadar dayanıklı gövdesi, çoklu algoritmalı yazılımının mümkün kıldığı üst düzey dekompresyon (vurgun) güvenliği ve dalış sırasında sınırsız kayıt tutma özelliğinin yanı sıra Facebook, Twitter gibi sosyal medya araçlarıyla da uyum gösteriyor. Android, Windows ve IOS cihazlarında çalışma özelliğine sahip Divephone arkasında bulunan elektronik modül suyla temas ettiğinde devreye giriyor. Dalış sırasında ise derinliği wi-fi vericisi üzerinden gövde içerisindeki cihaza kablosuz olarak aktarıyor. Divephone, dalış yapılacak yerin haritasının daha önce indirilerek görüntülenmesini sağlarken, dalış sonrasında ise kablosuz olarak istenilen ortama aktarma olanağı sunuyor.

Sualtının akışkan estetiğine bir tasarımcının; yüksek ortam basıncına bir mühendisin; dalış ergonomisine ise bir dalgıcın verdiği etkili bir cevap olarak yorumlanan Divephone, ileri multi-algoritma yazılımı sayesinde dalış sırasındaki ortam bilgilerini çok daha kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek dekomprasyon (vurgun) açısından çok daha güvenli bir dalışı mümkün kılabiliyor.

Bu sene 354 tasarımın değerlendirildiği Design Turkey 2014’ün 3 ayrı kategorisinden 4 ödül birden kazanan ve Turquality programının endüstriyel tasarım alanında yetkilendirilmiş danışmanlık firmalarından olan Mordag Design, sunduğu hizmetlerin inovasyon odaklı tasarım anlayışı ve mühendislik alt yapısı sayesinde bugüne kadar müşterilerine çok sayıda patentli ürün ve fikir kazandırmasıyla tanınıyor.

s2-011.jpgs1-009.jpgs3-008.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

Bu haber toplam 1355 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.