1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Doğu Karadeniz mezgit kaynıyor
Doğu Karadeniz mezgit kaynıyor

Doğu Karadeniz mezgit kaynıyor

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Doğu Karadeniz'de son yılların en bol mezgit avı döneminin yaşandığını söyledi.

A+A-

Arslan  yaptığı açıklamada, hamsi avının son günlerde azalmasıyla balıkçıların rotasını denizde bol olan mezgite çevirdiğini belirtti.

Teknelerin mezgit avı için açıldıklarını ifade eden Arslan, "Geçtiğimiz yıllarda mezgit sürüleri Marmara ve Batı Karadeniz'de yoğunluktaydı. Yeni sezon ise bu durum tersine dönmüş durumda. Mezgit sürüleri Doğu Karadeniz'e akın etti. Şuanda Doğu Karadeniz'de bol miktarda mezgit sürüsü bulunuyor. Hamsi avının azaldığı bu günlerde balıkçılar mezgit avına yöneldi" dedi.

Mezgit balığının tezgahlarda bollaşmasıyla hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünün güldüğünü vurgulayan Arslan, "Balıkçı tezgahları mezgit balığıyla dolup taşıyor. Havalar bu şekilde güzel giderse Doğu Karadeniz'de mezgit avcılığı sekteye uğramayacaktır. Daha uzun süre tezgahları mezgit balığı süslemeye devam edecek gibi görünüyor. Bu da hem balıkçılarımızın hem de vatandaşımızın yüzünü güldürüyor" diye konuştu.

Arslan, mezgitin tezgahlarda kilosunun 10 liradan alıcı bulduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2009 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.