1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Dr. Şadi Yazıcı "Tuzla’da eğitim için tüm imkanlar seferber ediliyor"
Dr. Şadi Yazıcı "Tuzla’da eğitim için tüm imkanlar seferber ediliyor"

Dr. Şadi Yazıcı "Tuzla’da eğitim için tüm imkanlar seferber ediliyor"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Eğitimin her aşamasında bize emanet edilen bu şehrin geleceğinin de emanet edildiği düşüncesiyle gelecekte daha güzel bir toplum oluşması için her şeyi yapma gayretimizi gösteriyoruz” dedi.

A+A-

Eğitim kenti Tuzla

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eğitime ülke ve milletin geleceği açısından verdikleri öneme dikkat çekti. ‘Eğitim Kenti Tuzla’ projesinde üniversite-yerel yönetim işbirliğinin sürdüğünü hatırlatan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biz yerel yönetimler olarak ‘Eğitim şarttır’ klişesini her yerde söylüyoruz. Eğer hayatta bir idealiniz varsa eğitimin başta akademik olmak üzere, her aşamada mutlaka destek verilmesi gereken ve üzerine gidilmesi gereken bir konu olduğuna inanıyoruz. Yerel yönetimler olarak bunun her aşamasından, ilköğretimden üniversiteye varıncaya kadar her yerde bize emanet edilen bu şehrin geleceğinin de emanet edilmesi düşüncesiyle gelecekte daha güzel bir toplum oluşması için eğitim adına her şeyi yapma gayretimizi gösteriyoruz. 
Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman işbirliğine hazırız. Elimizden gelen tüm imkanları seferber etmeye, ülkemizin, milletimizin geleceği için sizin emrinizde olduğumuzu tekrar tekrar ifade ediyorum. Biz başarı için, ülkemizin geleceği için bunun olmazsa olmaz olduğuna inanan bir yerel yönetim olarak kurulma kararı da alan 2 üniversiteyle beraber 9 üniversiteyle ‘Eğitim Kenti Tuzla’ projemizi de sürdürüyoruz”

“Başarı için kendi doğrularımızı koymamız gerekir”

Kişinin aldığı bilgiyi kendi doğrusu ile geliştirmesini vurgulayan Başkan Yazıcı, sürekli okuma, başarıya endeks ve kaliteli bir yaşam arzusunun canlı tutulması gerektiğini söyledi. Başkan Yazıcı, “Okurken tabii ki bilgi edineceğiz ama bu bilgiyi nerede kullanmamız gerektiğini, dünyada var olan o yarışta o bilgiyi en iyi şekilde kullanacak olan yöntemleri de sosyal hayatta ortaya koymamız gerekir. Başarı için mutlaka kendi doğrularımızı koymamız gerekir. Üniversiteden mezun olduğunuzda akademik bilgilerinizle beraber almış olduğunuz mesleki yetenekleriniz bir noktaya gelir ama kendi doğrularınızı koymadığınız sürece geleceğe dair adım da atamayız. Kendi doğrularımız bu kadar değişen bu kadar dezenformasyona uğradığı bir yerde ne kadar doğru olabilir ama bunu bulmak zorundayız. Bizim için gerçek olduğuna inandığımız doğrularımızı bulmak zorundayız. Kendi doğrularımızı ortaya çıkarırsak eğer bu yarışta başarılı olabileceğimize inanıyoruz. Kaliteli bir yaşam için elde ettiğimiz bilgiyle, mesleki ödüllerle beraber sosyolojide, felsefede, kültürde, sanatta kendisini yetiştirmiş olan bireylerin daha sağlıklı ve daha geleceğe dönük üretken olabileceğine inanıyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1392 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.