1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DTO Antalya 5. Olağan Meclis toplantısı
DTO Antalya 5. Olağan Meclis toplantısı

DTO Antalya 5. Olağan Meclis toplantısı

Antalya Deniz Ticaret Odası'nın 5'inci Meclis Toplantısı, geçtiğimiz hafta yapıldı. Toplantıda sektörün sorunları masaya yatırıldı ve ulaşılan çözümler anlatıldı.

A+A-

Antalya Deniz Ticaret Odası'nın 5'inci Meclis Toplantısı, 21 Ağustos 2013 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Kadir Durmuş, Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kendiroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile konukların katıldığı toplantıda açılış konuşmasını Meclis Başkanı Kadir Durmuş yaptı.

Meclis Toplantısı gündemi gereğince kendisine söz verilen Yönetim Kurulu üyesi M. Celal Önel Ağustos ayında Odamızca gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. Konuşmasında ilk olarak, 4. Meclis Toplantısına konuk olarak katılan önceki dönem Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı plaket hediye edildiğini belirtti. Yine ay içerisinde Antalya Deniz Ticaret Odası’nın Limancılık Gemi Acenteliği ve Kruvaziyer Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı’larının yapıldığını belirten M. Celal Önel, Fettah Tamince Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi 2013-2014 eğitim öğretim dönemi mülakat ve beden yeterliliği ön elemelerinde Antalya Deniz Ticaret Odası’nı temsilen Tuğba Göksoy’un görev aldığını sözlerine ekledi.

Merkez Deniz Ticaret Odası Deniz Turizmi Çalışma Grubu ve Meclis Toplantılarına Yönetim Kurulu Başkanı B. İnanç Kendiroğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi B. Serkan Güler ile birlikte katıldıklarını ifade eden Celal Önel, İstanbul’daki toplantılar ile ilgili olarak gündem içerisinde görüşlerin alınacağını ifade etti. Son olarak, Expo2016 Genel Sekreteri Selami Gülay’ın beraberindeki heyetle Antalya Deniz Ticaret Odası’na nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Celal Önel, Expo çalışmaları ile ilgili Odamıza ait önerilerin bu ziyarette Şube Müdürü Cüneyt Koşu tarafından dile getirildiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Toplantının devamında, Merkez DTO Meslek Komitelerine katılan üyelerden İstanbul’da katılmış oldukları toplantılar hakkında bilgi alındı. Öncelikli olarak Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Güler 38 Nolu Yat İşletmeciliği Meslek Komitesi çalışmaları ile ilgili bilgi aktardı. Konuşmasında ÖTV’siz Yakıt Uygulaması ve çip uygulaması ile ilgili çalışmalardan bahseden Serkan Güler, Antalya Deniz Ticaret Odası’nın bu çalışmalardaki etkinliğini vurguladı. Söz alan 46 Nolu Dalış Turizmi ve Su Üstü Aktiviteleri Meslek Komitesi’ne katılan Bülent Genç, katıldığı çalışmalarda taslak yönetmelik çalışmaları ve ÖTV’siz yakıt uygulaması ilgili çalışmalar hakkında konuştu. Antalya Deniz Ticaret Odası bünyesinde yapılan Limancılık Gemi Acenteliği ve Kruvaziyer Turizm İhtisas Komisyonu toplantısı hakkında, Komisyon Başkanı Cengiz Çelebi bilgi verdi.

KENDİROĞLU: PORTÖR MUAYENESİ SORUNU ÇÖZÜMLENDİ

Daha sonra söz alan Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı B. İnanç Kendiroğlu, konuşmasının başında Meclis Toplantısına konuk olarak katılan Av. Aslı Tuncay ve Av. Tuğba Melis Uysal’ın Odamız üyelerinin sektörde karşılaştıkları hukuki mevzularda danışmanlık yapacaklarını ifade ederek kendilerine teşekkür etti.

Sektörün son günlerdeki önemli sorunlarından olan portör muayenesi ile ilgili olarak Antalya Deniz Ticaret Odası olarak yapılan girişimler neticesinde 200 GT’dan küçük gemiler ile balıkçı gemilerinde çalışan gemi adamlarından portör muayenesi istenmemesi hususunda Bakanlık talimatı ile uygulamanın yapılmamasının sağlandığını ifade etti. Ayrıca benzer şekilde TAPDK belgesi alımının da kaldırılması konusunda girişimlerin olduğunun bilgisini veren Başkan B. İnanç Kendiroğlu, en kısa sürede bu konuda olumlu neticeler alınmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Yat işletmeciliği ile uğraşan sektör temsilcilerine hitaben; fazla yolcu taşımamaları gerektiğini, bu konuda mevzuata uygun davranılmasını, can güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğunu belirtti.

Merkez toplantılarında Dalış Turizmi ve Su Üstü Aktiviteleri Meslek Komitesi çalışmalarına katıldığını ifade eden Başkan B. İnanç Kendiroğlu, halihazırda amatör dalış ve ticari dalış faaliyetlerinin aynı yönetmeliğe tabi olduğunu ve bunun bir takım sorunları beraberinde getirdiğini belirterek, ticari dalış faaliyetlerini düzenleyen ayrı bir yönetmelik yapılması konusunda Antalya Deniz Ticaret Odası olarak Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Son olarak Antalya Deniz Ticaret Odası’nın facebook ve twitter hesaplarının sektör ve denizcilik ile ilgilenenler için iyi bir iletişim aracı olduğunu hatırlatan Başkan B. İnanç Kendiroğlu sosyal medyanın etkin kullanımına önem verdiklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Toplantının son bölümünde, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Bnb. Kadir Karakaya ve Antalya Liman Başkanı Murat Müftüoğlu, üyelerin ve konukların sorularını yanıtladı.

 kendiroglu_1.jpg

antalyamec5.jpg

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1345 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.