




Deniz Ticaret Odası tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 10. gerçekleştirilen DTO Geleneksel Fotoğraf Yarışması'na katılan eserler Deniz Ticaret Odası'nda sergilenmeye başladı.
DTO'de yapılan Fotoğraf Yarışması sergisi büyük ilgi gördü. Deniz Ticaret Odası tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 10. gerçekleştirilen DTO 10. Geleneksel Fotoğraf Yarışması sergi açılışı Deniz Ticaret Odası Merkezi'nde yapıldı.

DTO 10. Geleneksel Fotoğraf Yarışması'da 388 fotoğraf sanatçısının 1.634 adet fotoğrafı değerlendirildi.
Yarışmada jüri üyeliğini Muhsin Divan, Tufan Kartal, Rıza Nur Öncü, Ufuk Teksoy ve İsmail Tütün üstlendi.
Jüri üyelerinin seçimi sonucu DTO Başarı ödülünü yarışmaya Sinop'tan katılan Gökay Taşkaya, İstanbul'dan katılan Arif Tanju Korkmaz ve Mersin'den katılan İsmet Danyeli aldı.
DTO Mansiyon ödüllerini ise, yarışmaya Bolu'dan katılan Çetin Canbazoğlu, Kocaeli'den katılan Alpaslan Güven ve Kocaeli'den katılan Beyhan Kılıçkap aldı.

Sergileme alan ödüllerin içinden seçilen İDO Başarı ödüllerine ise, yarışmaya Aydın'dan katılan Yılmaz Topçu, İstanbul'dan katılan Naren Halitoğlu ve Kocaeli'den katılan Berker Dalmış layık görüldü.
Açılışta bir konuşma yapan Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Baş Danışmanı Rıza Nur Öncü, "Bugüne kadar Türkiye çapında yaptığımız yarışmanın bundan sonra yurtdışı çapında olması için gayret sarfedeceğiz" dedi.

Deniz Ticaret Odası'nın kurucularından eski meclis üyesi Adil Göksu ise yaptığı konuşmada, "Kültürü ne kadar üst düzeye çıkarırsak ülkenin seviyesi de mutlaka daha üstlerde olacaktır. Bu tartışmasız bir durumdur. O yüzden burada başarı kazanan tüm arkadaşları tebrik ediyorum" dedi.

Deniz Ticaret Odası Kültür ve Sanat Danışmanı ve İFSAK üyesi Muhsin Divan, "Öncelikle denizcilerimize çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi bir kriz yaşanıyor olmasına rağmen fedakarlığa katlanarak yarışmamızın kesintiye uğramasını engellediler. Ve 10. yarışmayı bu yıl çok zor koşullara rağmen yaptık. Bu Türk denizcilerinin ülkemizin kültürel değerlerine gösterdikleri önemi anlatıyor. DTO 10 yılda bugünkü değerle 250 bin TL'nin üstünde bir kaynağı fotoğraf sanatına aktarmış durumda. Bu çok önemli bir duruş. Bu tür desteklerin çoğalmasını diliyoruz" dedi.
Sergiyi gezen sanatseverler fotoğraflardan çok etkilendiklerini bildirerek, bu tür etkinliklerin daha çok yapılması gerektiğini vurguladılar.
SERGİLEMELER
Davut Akbulut-Adana
Füsun Ertunç-Kocaeli
Servet Sezgin-Sakarya
Fevzi Ajlan Dürüs (2 Ad.)-İzmir
Önder Turacı (2 Ad.)-Bursa
Çetin Canbazoğlu-Bolu
Berker Dalmış (3 Ad.)-Kocaeli
Serkan Akçadağ-Kocaeli
Tacettin Yüksel-İstanbul
Bahattin Koçyiğit-Kocaeli
Ali Altın-Aydın
Mustafa Gezer-Kocaeli
Alpaslan Güven-Kocaeli
Naren Halitoğlu (2 Ad.)-İstanbul
Selim Uçar Çam-İzmir
Ali Mermertaş-Trabzon
İrfan Kızılkaya (2 Ad.)-İstanbul
Eren Özkapıcı (2 Ad.)-İstanbul
Nuri Çoban-Kocaeli
Ali Haydar Ceylan-Kocaeli
Mustafa Eser-Mersin
Tevfik Kudu-Kocaeli
Tahir Özgür-Mersin
Yılmaz Topçu-Aydın
Mete Kar-İstanbul
Şenol Erdener-Trabzon
Gökay Taşkaya (2 Ad.)-Sinop
Kürşat Bayhan-İstanbul
Ufuk Akarı-İstanbul
Sebahattin Özveren-İstanbul
Zeka Sağlam-İstanbul
Sezgin Güvel-Adana





















